6. května 2021

LUŠTÍME: Časopis Puntík - květen 2021

V minulém týdnu dorazil květnový časopis Puntík, který je tentokrát zaměřený na přírodu, akci a venkovní aktivity. Krásné jarní číslo s pandou Švandou na titulce.

Čeká vás například puntíkova rozcvička, jak Mylišáci chytli blechy, Švanda peče, to je ale zmatek!, Puntíkova bojovka, průzkumník Žárovka si hraje na schovávanou, vyrobíte si truhlu a mnoho dalšího.

Tak se na něj pojďme detailněji podívat a jako vždy vypíchnu to, co nás zaujalo ze všeho nejvíce.

 

 

A CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?

 

1.  VYHÁNÍME BLECHY

S Klaudinkou jsme si povídaly o blechách a proč se zvířátka stříkají bylinkovým sprejem. Tím jsme přešly i k repelentu, na který si vzpomněla. Takže vzniklo i zajímavé povídání od blech k repelentu.


 

2. PANDA ŠVANDA + KRESLENÍ

Panda Švanda se rozhodl upéct mamince bambusový dort. Našel recept a pokusil se ho upéct. Děti mají za úkol domalovat kaši do misek (Klaudinka si prý myslela, že mají jenom mlíko :-D), pomoct Švandovi s mícháním a je potřeba vybarvit troubu žlutě. Dále na obrázek dortu udělat modrou krabici a převázat ji mašlí. Jenže .. Švanda zase něco vyvedl.


 

Klaudinku dlouhodobě baví v Puntíkovi malování podle předlohy, tak zkusila namalovat i pandí maminku a překvapilo mě, že už si neříká o rady a pomoc. Ještě před rokem by něco takového u ní bylo absolutní tabu.



 

3. TO JE ALE ZMATEK

Zmatek je skvělé zpestření celého časopisu a začala se aktivně zapojovat i Sofinka, která si neustále svého Puntíka jen prohlíží ale zasahovat nechce. Pak si hrají spolu s vystříhanými věcmi ale luštění taky nechce, jen takhle společně. A samozřejmě musí mít i přes to pořád svýho! :-D No a navíc samozřejmě bludiště že, to nesmí chybět!


 

4. PUNTÍKOVA BOJOVKA

Krásný tip na bojovku, pokud máte chatu, zahradu ale šla by určitě i doma. Kartičky s úkoly můžete zalaminovat a připravit cestu za pokladem s fáborky. Já to jako malá milovala!  Na konci můžete nachystat truhličku s drobným pokladem. Naše holky milují různé kamínky typu růženín, křišťál, tyrkys apod. toho mají hromadu a stejně je furt baví.




 

LUŠTĚNÍ S DINEM A SAUROU + HODINKY

Dino a Saura jsou našimi oblíbenci a máme i jejich pracovní sešit. Zde Klaudinku bavila celá dvoustrana a na závěr si vymalovala hodinky - nakreslila čísla, ručičky a doplnila jejího milovaného Ryana (z Youtube) a Combo pandu - na tom v poslední době ujíždí a kreslí je všude :-D.


 

Hodinky jsou tedy oboustranné a můžete si je vymalovat jak se vám zlíbí. Klaudinka si zároveň letos přeje i opravdové, tak se jí přání nejspíš k narozeninám splní :-).



 

PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA

Průzkumním Žárovka hraje s Edisonem na schovávanou. Aby je nebylo vidět, použili různé přírodniny, které mají děti za úkol vyjmenovat. No a když prosvítíte stránku, tak zjistíte, kam se Žárovka schoval.


 

VYROBTE SI TRUHLU

Konečně stříhání, u kterého jsem se nenervovala, nevztekala a nepotřebovala jsem ani dokonce pomoc od manžela, tak jsem měla velkou radost hahaha! :-D



 

Truhla je opravdu parádní a jsem zvědavá, co si do ní holky všechno schovají. Dokonce krásně drží i zavřená, díky vychytávce. Tady nejspíš vytřihnu obě dvě, když odebíráme dva Puntíky. Ten druhý je sice Sofinky ale tím, že si ho jen prohlíží, tak z něj nic nestřihám. Jen kdyby něco zničily, aby bylo kam sáhnout po novém výrobku.



 

KRMENÍ MLÁĎAT

Vyráběli jsme s ruličky od toaletního papíru strom s mláďaty, na kterém je na provázku připevněna jejich maminka a taháním za dřevěné kuličky s provázkem pohybujete a tím přibližujete ji k mláďatům, aby jim dala potravu.



Strom sám o sobě pomocí ruličky stojí, ale korále máme dřevěné a docela těžké, takže je potřeba skorunu stromu ještě zpevnit, aby se neprohýbala.



ZÁVĚREM

Květnové číslo nebylo tak nabité, jako to minulé, ale stejně je u nás Puntík stále nejoblíbenějším časopisem a to je Klaudince 7,5 let. I když něco zmákne už opravdu rychle, tak ji stále baví a do luštění se pouští většinou okamžitě - pokud čas a nabité dny zrovna dovolí.

Časopis si můžete předplatit na webu https://send.cz, kde můžete omrknout i jednotlivé bonusy zasílané k předplatnému. Určitě doporučujeme předplatné už kvůli tomu, že chodí pohodlně do schránky a můžete využít sourozenecké předplatné společně s časopisem Tečka!

Tvoření a luštění nazdar!


Cena: 45Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat