5. května 2021

PRO MIMINKO: Hnízdečko, deka a další nutnosti pro Olivku od švadlenky eF.Ka

Třetí dítě, to už člověk většinou všechno má - zvlášť, když čeká další holčičku. Jenže přeci jen na výbavičku kouká zase trochu jiným pohledem a já si chtěla tu naší poslední cácorku užít naplno a se vším všudy. Proto jsem se rozhodla, že tentokrát budeme mít hnízdečko a dostala jsem od kamarádky tip na eF.Ka, která v tu dobu šila tolik věcí a vy jste měli pocit, že potřebujete opravdu všechno.

Mám ráda malé firmičky, které mají prostor na individuální přístup a konkrétní domluvu dle přání a i když jsem koukala po klasických eshopech, nakonec jsem se rozhodla pro eF.Ku kvůli té komunikaci a osobnímu přístupu. Domluvily jsme se tedy na zakázce a dá se říct i částečné spolupráci, kdy mi ušila hnízdo s dekou a ostatní důležité potřeby jsem od ní dostala formou barteru - což je v podstatě výměna zboží za službu (recenzi).

A konečně jsem si našla dostatek času pro zpracování tohoto článku, který je zároveň psaný opravdu s dost velkým odstupem, takže vám můžu i říct detaily, který bych dříve tak úplně nemohla, protože bych informace a zkušenosti neměla nasbírané. Tak si o tom všem pojďme popovídat :-).

 

 

SLADĚNÁ SADA

Velká výhoda v individuálním přístupu menší firmičky nebo švadlenky je v tom, že můžete di detailu vyladit celou sadu. A jelikož mám ráda věci sladěné, domluvily jsme se, že bude všechno v jednom vzoru tak, aby to společně ladilo a s tím, že k tomu přidáme světle růžovou, která je jemná a něžná. Já si tuto látku zamilovala už dávno před tím a měla jsem velkou radost, že jsem si to celé mohla splnit.


 

 

MĚKOUČKÉ HNÍZDEČKO

U Klaudinky jsem neměla potřebu hnízda, protože měla svou postýlku o rozměrech 60x120, takže úplně akorát na takový prtě a nebylo potřeba nic jinýho. A když začala spát v naší posteli, byla už větší a hnízdo už vůbec nebylo potřeba.

U Sofinky mě ani nenapadlo, že bych hnízdo pořizovala. Opět se využívala postýlka, ale pouze v obýváku pro odložení přes den anebo denní spánek. Spala s námi v posteli ve spacím pytli a prostoru měla dost.

U Olivky jsem ale viděla ty dvě torpéda, co tu neustále běhají, jezdí, řádí a říkala jsem si, že by teď to hnízdečko nebylo na škodu už pro ten pocit většího bezpečí. Postýlku jsme tentokrát nepoužívali, nebylo by ji kam dát ale chtěla jsem ikea přebalovák už kvůli dalšímu úložnýmu prostoru. A tak jsem si řekla, že když je to poslední dítko, bude mít i hnízdečko. Princeznička naše.

 



 

Hnízdečko jsem volila v klasické velikosti, protože jsme očekávali drobečka a taky kvůli mé zkušenosti s tím, že jakmile se dítě začne pohybovat, už ho ani hnízdo neudrží. Tak jsem s ním chtěla vyřešit pouze pár měsíců. I když mám raději věci, co vydrží dlouho, tak jsem udělala výjimku a ve finále nám hnízdo vydrželo do půl roku! Pak už Olivce začaly čouhat nohy hahaha :-D.


 

Pomocí mašle ho můžete utáhnout či povolit dle vaší potřeby. Upřímně jsem se bo bála prát, aby bylo stále tak krásně nadýchané, jenže Olivka často ublinkávala a dost si o něj otírala hlavičku, tak bylo pravidlené praní opravdu potřeba a mile mě překvapilo, že je stále tak nadýchané a neslehlo ani o píď.


 

Látka s ptáčky byla jasná ale co dovnitř? Nejdříve byl plán jiný, že tam dáme bavlnu ale nakonec přišla řeč na mušelín a já mušelín miluju. Je to tak neuvěřitelně úžasná látka, která je měkká, jemná, heboučká a lehoučká jako pírko. V tom se musí spát jako v pohádce. Třeba i díky mušelínu Olivka prospala téměř celé šestinedělí, hahaha! Já bych tomu ale i snad věřila. Je to materiál, na kterém bych hned spala i já.

 


 

 

SLADKÁ DEKA

Deku jsem k hnízdečku chtěla, abych mohla Olivku něčím přikrýt když bude chladněji (při spaní topíme minimálně) anebo když vyroste ze spacího pytle, který je jen na pár měsíců. Jako druhou stranu jsme se domluvili na těchto chlupatých vroubcích. Původně jsem chtěla "minki", ale nedaly se v té době sehnat a tak jsem zvolila tyto proužky a ve finále jsme si říkala, že je to mnohem lepší. 

Jen se mi ji nějakým záhadným způsobem podařilo zlehka obarvit. Já jsem na tohle příšerná a obarvím i neobarvitelné. A to jsem si říkala, jak to je fajn, když je se světle růžovou, že se to nestane. Karol, ty vogo, to snad už neni možný! Jinak byla bílá stejně jako všechno ostatní v sadě.

Deku využíváme stále do auta, na cesty k mamce nebo když u mamky přespáváme.





 

DALŠÍ POTŘEBNÉ NUTNOSTI

Když už, tak pořádně že? Klaudinky jsme přebalovací podložku používali jednorázovou, to jsem v té době ještě spoustu věcí neřešila. U Sofinky jsem používala hlavně plenky látkové ale když se vám pak stane, že se dítě počůrá, tak začnete přemýšlet o něčem nepropustnym hahaha. No a když už, tak i plenkovník, abych neměla všechno poházený po kabelce. A obal na průkazku byl jasnej jako taková třešnička na dortu.

 

 

OBAL NA OČKOVACÍ PRŮKAZ

S praktickou gumičkou kolem dokola a několika kapsičkami na průkazku pojišťovny, zvací kartičku, recepty a co vás dalšího napadne.



 

PRAKTICKÝ PLENKOVNÍK

Často jsem všechno nosila poházené po kabelce a nemohla jsem nic najít. Tento plenkovník má praktické poutko, kterým si ho můžete připevnit na kočárek a mít vše hned po ruce bez jakéhokoliv přehrabování v kabelce či batohu.


 

Patentky má vedle sebe dvě, takže pokud si plenkovník více zaplníte, můžete ho zacvaknout aniž byste museli cokoli ubrat.




Dle všech různých kapes do plenkovníku kromě plenek a vlhčených ubrousků naskládáte také kosmetiku, klidně i očkovací průkaz a další potřebné doplňky, které se vám tam vejdou. My tam většinou máme jen ubrousky, pleny a mastičku. Na jedné straně je cvoček, aby vše drželo na svém místě a nevypadávalo to při každém otevření.




 

PŘEBALOVACÍ PODLOŽKA

Přebalovací podložka má praktickou gumičku, která ji drží složenou a díky které můžete podložku složit do různých velikostí anebo ji srolovat do ruličky. 



 

Velikost má dost podobnou, jako běžně podložky mají jen je obdélníkového tvaru, tak z mého pohledu vydrží celé plenkové období, protože se na ni vejdou i větší děti.




 

JAK ŠEL ČAS 

Než se narodila Olivka, hnízdečko hojně využívala Sofinka, která si zamilovala tu měkkost a hebkost.



 

Hnízdečko jsem měla připravené v obýváku v přebalováku z Ikey, do kterého zapadlo doslova jako zadek na hrnec. Tak jsme plánovali, že tam bude Olivka na očích a mimo dosah holek spát přes den.



Do doby, než ji začaly hluky v obýváku rušit, spala právě ve spodním patře přebalováku v hnízdečku, dke měla pod hlavou ještě deku, aby to bylo měkčí. Často byla ve spacím pytly a přikrytá ještě dekou s ptáčky. No a takhle tam spala minimálně celé šestinedělí. V noci pak byla v posteli.




No a někdy to nevyšlo tak úplně a zůstala i mimo hnízdo :-D. V posteli jsme měli hnízdečko u zdi, aby měla svůj prostor a nehrozilo, že by se na ni někdo otočil. Já k ní často spala zády ale někdy jsem si ji u kojení přehodila na druhou stranu a usnuly jsme obě.



Deku jsme často využívali i ve Spectře, ve které jsme Olivku uspávali a kolikrát tam opravdu uhoupaná usnula. Kam se na to hrabou různá vibrační lehátka apod.


 

Myslela jsem, že nám vydrží opravdu jen chvilku, ale Olivka se narodila maličká, že ji i velikost 50 byla velká ale využívali jsme ho každý den snad přes půl roku, což je paráda a měla jsem z toho radost, že se to nakonec opravdu vyplatilo a nebyla to investice na chvilku.



Deku jsem využívala i jako podložku na focení, když jsem Olivku fotila s každým dalším dosaženým milníkem - měsícem. A to z obou stran. Takže se hodila i jako podložka na focení.




 

ZÁVĚREM

Aktuálně bohužel eF.Ka šije už jen přebalovací potřeby - tedy pouze plenkovníky, přebalovací podložky, pytlíky na všechno možné a obaly na očkovací průkazy. I přes to bych vám ji doporučila především díky osobnímu a individuálnímu přístupu. 

Kdyby se vám hodil tip pro nastávající mámy nebo pro vás samotné, určitě ji neváhejte kontaktovat a věřím, že budete maximálně spokojení. 

Najdete ji na Facebooku jako eF.Ka :-).


Žádné komentáře:

Okomentovat