3. května 2021

PEČUJEME: Hygienický gel na ruce Zitenax

K situaci, která nás všechny tíží už víc jak rok, se moc nevyjadřuju a ani se nezapojuju do žádných diskuzí. Každý z nás na ni má jiný názor a já to respektuju. Každý na tu nepříjemnou situaci koukáme svým pohledem, svýma očima a nedokážeme se vžít do pohledu těch ostatních. Proto je potřeba mít zároveň i nějaký nadhled. 

Je rozdíl, když jde třeba o mámu na mateřské s ročním dítětem a stejně tak je rozdíl, když jde o podnikatele s několika podniky. Dokud se to netýkalo mě samotné, žila jsem si v bublině, která byla jako jiný svět. Držela jsem si od všech informací, spekulací a teorií odstup a bylo mi skvěle. Jakmile jsem převzala babyclub a situace se mě začala dotýkat, bylo najednou všechno jinak a měnila jsem i pohled na celou situaci.

Když mi přišla nabídka spolupráce na hygienický gel Zitenax, věděla jsem, že je to trefa do černého především kvůli babyclubu - gel je totiž vhodný i pro děti. Ale také jezdím často MHD a holky jsou ve školce. Dokud se mě tohle všechno netýkalo (školka zavřená, babyclub jsem ještě neměla), neřešila jsem ani dezinfekci. Tu měl manžel jen nějakou "noname" v práci a ruce z ní měl děsný. Proto jsem si řekla, že by mohla být tato spolupráce zajímavá pro všechny strany.

V této recenzi bych vám tedy, v rámci placené spolupráce, ráda detailněji představila český hygienický gel na ruce, který jsme dlouhodobě testovali s dětmi, rodinou i našimi přáteli. Víte, že se k jakékoliv recenzi stavím dost podrobně a jinak to nebude ani v tomto případě.

Tak se pohodlně usaďte a přeji příjemné čtení :-).




HYGIENICKÝ GEL ZITENAX

Tento hygienický gel s antibakteriální přísadou obsahuje 70% alkoholu, panthenol, aloe vera a úžasně voní po citronech. Já se upřímně té vůně trochu bála, protože přeci jen ji má člověk spojenou s jakýmkoliv WC, ale voní opravdu krásně, příjemně, nevtíravě. Odstraňuje bakterie, viry, plísně a zároveň regeneruje pokožku. Jedná se o český výrobek a když už český, tak se vším všudy - obaly i suroviny jsou totiž také kompletně české.



SLOŽENÍ

  • Alcohol denat. 70%
  • Aqua
  • Glycerin
  • Panthenol
  • Aloe Barbadensis leaf juice powder
  • Carbomer
  • PEG-40 hydrogenated castor oil
  • Parfum
  • Citric Acid
  • Triethanolamine
  • Limonene

 


 

Ve složení vás mohou zarazit dvě látky, konkrétně TEA (Triethanolamine) a PEG Hydrogenovaný ricinový olej ale pokud si najdete přesné složení (například v encyklopedii Bioo.cz) zjistíte, že u nich nebyly prokázány žádné dráždivé a negativní účinky. V tomto případě jsem mu dala přednost před non toxic dezinfekcemi proto, že je atestován Státním zdravotním ústavem na baktericidní, fungicidní a hygienickou účinnost. Odpovídá požadavkům hygienické dezinfekce rukou dle ČSN EN 1500.

Poslední roky je velký boom, co se týče netoxické domácnosti a i my se snažíme co nejvíce změnit, ale kolikrát mám pocit, že se mnozí lidé jen chytli trendu a vůbec neví proč. Nevyznají se ve složení, nečtou složení, jen jednoduše odsoudí.

Ve všem je potřeba zdravý selský rozum. Opravdu se zajímat, vědět proč co vybíráme, co je špatně a když je potřeba, tak umět udělat i kompromisy a to způsobem, abyste si za nimi stály a byli jste si jimi jistí. Já to beru víc z pohledu babyclubu, kam mi chodí mámy s dětmi bez ohledu na to, jestli se zajímají o netoxickou domácnost anebo tyto věci vůbec neřeší. Chci tam mít produkt, který můžu s čistou duší nabídnout komunikoliv a který opravdu odpovídá požadavkům hygieny.


DETAILY BALENÍ

Hygienický gel Zitenax se prodává v balení 250ml. Je tedy poměrně veliký (bohužel se v menším balení neprodává), ale snadno si ho můžete přelít do menší lahvičky s podobným víčkem, aby se vám lépe nosil v kabelce, batohu či někde na cestách. 

 


 

Víčko drží pevně - nikdy se nám ani kapka v batohu nevylila. Ale zároveň ho snadno otevřou i děti - pokud ho mají s sebou ve škole například. Nebudou mít s otevíráním žádné problémy. A stejně tak snadno ho i zacvaknou.

 


 

Otvor je tak akorát, aby nevyteklo zbytečné moc gelu. Děti se jednoduše naučí, že stačí malé zatlačení, aby vytvořili oříšek gelu a víc není třeba.

 


Tím, že stačí opravdu málo, vám jedno balení gelu vydrží opravdu na velmi dlouho. Tohle jsem bohužel nepočítala a neodměřovala. Také dost záleží jak často gel používáte, ale troufám si říct, že jedno balení vystačí přibližně na měsíc.



NAŠE DOJMY

Nám dospělým stačí tolik gelu, jako je větší lískový oříšek. Dětem dávam velikost spíše hrášku. Gel krásně klouže po ruce. Velmi dobře se rozetře. Následně nechte ruce volně uschnout - suché jsou doslova po několika vteřinách, což je paráda!

Já osobně nesnesu různé krémy/gely na ruce, peelingy a mám problém i s opalovacími krémy. Vadí mi, když jsem opatlaná a když trvá, než se krém či gel vpije do pokožky. Přijdu si s tímto "problémem" pomalu jediná na světě, ale opravdu mi to dost vadí. V tomto případě jsem ale mile překvapena, že stačí pár vteřin a ani nevím, že jsem si něco na ruce dávala. Cítím jen jemnost, hebkost, čistotu a velmi příjemnou vůni.

Pokud máte záděry nebo drobné ranky na rukou, ucítíte zlehka štípání. To my ale oceňujeme, protože dělá přesně to, co je potřeba. Ani po pravidelném používání nejsou ruce žádným způsobem narušené, poškozené, vysušené. Není na nich ani známka častého používání dezinfekce.


 


DOJMY NAŠEHO OKOLÍ

Abych rozhodila sítě i do okolí, dala jsem gel kamarádce do práce, aby ho otestovali a já měla odezvu i od někoho jiného, než jen od nás s manželem a dětí. Nebylo žádným překvapením, že jsou stejně nadšení, jako jsme my. Člověk od dezinfekce rukou čeká spíše negativum, mám takový pocit. A proto je pak tolik překvapen, když nějaký hygienický gel sedne takovým způsobem.

A zde jsou spokojené ohlasy:

  • Verča: Fajn vůně, i když připomíná čisté wc. Rychlé vstřebávání a příjemný pocit na rukou bez olepení.
  • Bára: Hezky voní. Štípe v záděrkách, což je dobře. Příjemně hladké ruce. Malá spotřeba.
  • Petra: Oblíbila jsem si ho jako občasnou náhradu krému na ruce pro příjemný pocit a protože nevysušuje. Hezky voní.
  • Růženka: Pěkná svěží vůně, hladké ruce, pocit čistoty, nevysušuje.
  • Marek: Před vyzkoušením - nechci, mám suché ruce. Po vyzkoušení - hmm, dávám 10 z 10!

 

Jedno balení jsem dala i manželovi do práce, kde do té doby používali nejmenovaný gel, který sice krásně voněl ale přespříliš a na rukách nebyl vůbec příjemný. Dojmy chlapů se moc neliší od dojmů uvedených výše a zde je souhrn:

  • Ruce nelepí
  • Ruce nejsou jako struhadlo
  • Příjemně voní
  • Žádná vlezlá vůně
  • Stačí opravdu málo

 

ZÁVĚREM

Za tuto příležost a hlavně zkušenost jsem ráda, protože se obávám, že by se mi hygienický gel Zitenax jinak nejspíš vůbec do ruky nedostal a to by byla velká škoda. Nečekala jsem, jak nám všem sedne a jak ho bude i kamarádka vychvalovat na každém rohu. Řekla jsem jí, že když jim v práci nebude vyhovovat, může mi ho přinést zpátky, ale že budu vděčná za jakýkoliv názor. No nevrátil se mi a mám radost, že jim vyhovuje stejně, jako nám.

Přeci jen bych ale ocenila možnost zakoupit i menší balení, do kterého by se gel mohl přelévat. Tím, že stačí opravdu málo, tak i menší balení vydrží na dlouho a v kabelce či batohu je skladnější. Mnohem lépe byste si ho mohli rozmístit po všech různých místech - chalupa, zahrada, auto, batoh, kabelka atd.

Ruce jsou stále vláčné, hydratované. Nepozorujeme žádné vysušení, poškození, narušení .. nic. Jejich regenerace je opravdu zaručena. Dřív jsem používala dezinfekce, které byly v obchodech a na různých místech před vstupem rozmístěny, ale pokaždé byly jiné a kolikrát neměly zrovna nejlepší vůni. Teď už všude nosíme pouze tento hygienický gel a to i když jdeme třeba jen na zahradu nebo na procházku.

 

 

Nejvýhodnější ceny hygienického gelu Zitenax najdete na eshopu www.lekarna.cz přímo ZDE a webové stránky, pro další informace či jiné produkty této firmy, jsou tyto www.zitenax.cz.

A ještě jednou děkuji za tuto příležitost a za krásnou zásobu hygienického gelu Zitenax do našeho babyclubu, kde ho budu velmi ráda doporučovat i jiným maminkám :-).

Snad už se brzy dočkáme znovuotevření.


Cena: aktuálně super akce 69Kč (běžná cena 229Kč)


Žádné komentáře:

Okomentovat