10. května 2021

HRAJEME SI: Kinetic Sand - Kufr pro stavaře

Už to jsou skoro dva roky, co jsem psala recenzi na podobný kufřík, který byl ale zaměřený na stavění hradu s králem a královnou. To byl náš první kufřík a mně nadchlo především to, jak si u jednoho takového kufříku dokáží hrát dvě děti absolutně bez hádek. Tím jak ho otevřete, vzniknou dvě hrací plochy, které dětem bohatě stačí. Jen jim rozdělíte písek a hodiny o nich nevíte. Recenzi na první kufřík, který je spíše pro holčičky, najdete ZDE.

No a my máme holky, které (stejně jako kinetický písek) milují auta a když jsem viděla tento kufřík pro stavaře, demoliční koulí apod., věděla jsem, že budou nadšené. Už několik týdnů obě hučely (ano hučely :-D), že by rády další kinetický písek. Jelikož mají obě v květnu svátek, plánovala jsem, že něco dokoupím, ale nakonec jsme se dohodli na tématu kinetického písku přímo s 4kids.cz.

V dnešní recenzi bych vám tedy, ve spolupráci s 4kids.cz, ráda detailně představila tuhle bombastickou sadu kinetického písku, která je od prvního dne v akci denně a vůbec nevadí, když ho zapomenete zavřít a necháte ho otevřený do druhého dne. Pojďme se tedy podívat, co vše obsahuje.

 

 


BALENÍ KUFRU PRO STAVAŘE

Kufr je z pevného plastu se zacvaknutím po obou stranách, které též drží pevně. Jen škoda, že po sejmutí papíru nezůstane stejné ucho na přenášení. Bylo by to mnohem praktičtější. Veškerý obsah se do něj bez problémů vejde i po rozbalení. Snadno do něj vše naskládá i dítě - není potřeba žádná škatulata batulata.




 


OBSAH BALENÍ KUFRU

  • 900g kinetického písku
  • Sklápěcí autíčko (tvořící cihly)
  • Demoliční koule
  • Jeřáb (2 díly)
  • Plošina
  • Rypadlo
  • Návod


 

DETAILNĚJŠÍ NAHLÉDNUTÍ 

Kinetický písek má velkou výhodu v jeho přemisťování a tvarování. Dáte ho snadno na jednu hromadu a vše se vejde kam má. Část jeřábu i auto mají svá místa a i kdybyste časem písek přidali, pořád se vše bude krásně vejít. Jsou tam velké rezervy.


 

 

STAVEBNÍ DESKA (PLOŠINA)

Tuto plošinu či stavební desku/plochu umístíte do středu kufru a můžete na ni třeba skládat vytvořené cihly nebo dokoliv vás napadne. Jediný co bych chtěla zmínit, tak se rychle (stačí přejet nehtem) poškrábe. Je to vidět jen v některém úhlu a ničemu to vyloženě nevadí. Jen taková kosmetická drobnost.



 

SESTAVENÍ JEŘÁBU

Vše v kufru je dokonale připravené. První část jeříbu nasadíte na obdélník v pravé horní části kufru, kde bude držet pevně i přes manipulaci dětmi. No a na první část jednoduše namontujete i tu druhou, jen s ní trochu zakroutíte. Musí zapadnout. Žádnou sílu, žádný velký tlak. Jen v podstatě namontovat.




 


RYPADLO NA PÍSEK

Tím, co vše kufr obsahuje, se holky o nic nehádají, protože si vždy ta druhá najde něco jiného. A že jsem měla obavy, jak budou největší bitky o auto, které je pouze jedno. Když má jedna z nich auto, druhá si vezme "rypadlo" (ani manžel mi neni schopný říct, jak se tomu řiká :-D ) a hrabe si s ní. Pak se zase vystřídají jinak. Rypadlo jde snadno otevřít, není to jako třeba kolíček ale opravdu lehkým zmáčknutím se otevře. Zabrat musíte jen v případě, kdy chcete nabrat písek.




 


DEMOLIČNÍ KOULE

Demoliční kouli můžete naplnit pískem, aby byla těžší a mohla "demolovat" cihličky nebo cokoliv jiného, co postavíte. Dá se rozebrat na dva díly. K tomu je ale trochu potřeba ruka dospělého, na pomoc s otevřením.



 

SKLÁPĚCÍ AUTÍČKO

Sklápecí autíčko není ledajaké. Můžete s ním vytvořit až tři cihličky najednou, které pak vyklopíte jako bábovku a můžete s nimi postavit třeba zeď anebo věž na té černé základní plošině. Anebo pyramidu, kterou budete demoliční koulí bourat.




 

TVOŘENÍ CIHLIČEK

Cihličky vytvoříte nahňácáním písku, který je potřeba řádně přimáčknout, aby měly přesný tvar. Pak s autem lehce bouchnete jako s bábovičkou a cihličky vám vypadnou do dlaně. Můžete je i různě zahladit aby byly tvarem co nejpřesnější.




 

 

VLASTNOSTI JEŘÁBU

Sestavený jeřáb můžete zvedat i snižovat. Můžete s ním otáčet kolem dokola a dokonce můžete demoliční kouli či rypadlo hezky díky provázku dát až k zemi a následně zase namotat zpátky nahoru. Je to prostě promakaný se vším všudy :-). Ukažte dětem vše, co s touto sadou dovedou a pozorujte, co všechno sami vymyslí a na co ještě přijdou.






 

 

KINETICKÝ PÍSEK

Kinetický písek je sám o sobě naprosto fascinující. My jsme se s ním poprvé setkali dva roky zpátky, když jsme byli v iQ Parku v Liberci, kde ho mají velké množství přímo v jedné z místností. Tam jsem si ho mohla osahat a vyzkoušet si proč je tak jiný. Všichni jsme si ho tam zamilovali a od té doby naše láska k němu přetrvává.


 

Je jemný, hebký, měkký, tvárný, teče doslova mezi prsty ale umí být i pevný jako koule. Cokoliv z něj vytvarujete, to stojí jako běžná figurka. Můžete používat různé bábovičky, nožíky, tvary.


 

Ale ze všeho nejvíce se vám bude líbit to, jak vám bude z ruky téct. Já ho přirovnávám k pískové žvejkačce, kterou různě natahujete, tvarujete a kocháte se, co všechno dokáže. Můžete to uhladit, můžete do něj píchat prsty, bouchat, promačkávat.




 

Pracuje jako modelína, protože ho můžete válet jako hada. Jakmile ho ale začnete točit třeba do šneka, bude praskat a buď zůstane na několik kusů anebo se začne roztékat. Vůbec to není tak, že by byl všude nebo že byste z něj za chvíli nic neměli. První kufřík máme dva roky a pořád je písku dost i když se kousky třeba sešlapou na zemi. Výhoda kinetického písku je v tom, že se nesype jako písek ale padá po kouskách, které jednoduše seberete - jako tu žvejkačku.


 

PÁR FOTEK V AKCI

Je to úžasná relaxační činnost, do které se s holkami ráda zapojuju - stejně jako do tvoření s keramickou hlínou. A ano, krásně se k tomu vejdeme i tři.






 

 

ZÁVĚREM

Abych pravdu řekla, tak tenhle kufřík mi přijde mnohem lepší, než ten první. Má mnohem víc funkcí a možností. I když zase na druhou stranu v tom prvním stavíte hrad, tak záleží na preferencích vašich dětí a pokud nevíte který, kupte oba .. hahaha! :-D

Holky jsou nadšený a já jsem paf. Toho kluka nepotřebuju, když mám takový milovnice aut a všeho okolo včetně bagrování. Navíc mě ze všeho nejvíc fascinuje, jak u toho dokážou být v klidu a v pohodě bez jakýchkoliv hádek a přetahování se o něco.

Pokud vás tento kufr pro stavaře zaujal, najdete ho na eshopu 4kids.cz přímo ZDE.



 

Cena: 689Kč (původní cena 999Kč)

 

Žádné komentáře:

Okomentovat