14. května 2021

PEČEME: Pečené zelňáky s mozzarellou a slaninou

Když potřebuju inspiraci na skvělý rychlý recept, sáhnu po Velké svačinkové bichli. Ale protože ráda inspiruji i vás, sáhla jsem tentokrát po veřejně dostupném receptu, který je chutný, rychlý a sytý. A moc bych si přála, aby vás třeba i navnadil ke koupi celé Velké svačinkové bichle, protože mít doma takovou inspiraci v knižní podobě je jednoduše k nezaplacení.

Holky už zase chodí do školky a já nemám dostatek prostoru na nějaké vaření. Chytám se totiž jakékoliv příležitosti trochu déle spát. O to víc jsem vděčná za opravdu fofr rychlovky, které stihnu, když Olivka na chvíli usne a mnohdy to vyjde opravdu jen tak tak, že jakmile odložím talíř, hned se vzbudí.

Tohle je přesně ten recept, který pár minut chystáte a o trochu déle pečete - co víc si přát. A dokonce jde o lowcarb verzi, což je skvělým bonusem tak rychlého jídla.



SUROVINY

  • 500g kysaného zelí
  • 250g mozzarelly
  • 200g slaniny
  • 4 vejce

 

 

POSTUP

Tím, že jde opravdu o rychlý recept, můžete si rovnou rozpálit troubu na 180°C.

Nejdříve se vrhneme na zelí, které slijeme a řádně vyždímáme. Skvělé je i doporučení u původního receptu, že zelí můžete i nakrájet. Já to vzala šupem hopem, jak mi šlo pod ruku.

Mozzarellu nastrouhejte na hrubém struhadle. Bude se rozpadat, takže co vám nepůjde od ruky, stačí jen rozdrobit, a vmíchejte ji do zelí. Slaninu jsme neměli na plátky ale přímo 300g kus, který jsme také nastrouhali na hrubém struhadle. Slanina se strouhá snad ještě hůř, než mozzarella ale přišlo mi to lepší, než krájet na kostičky. Skvělé doporučení je také na uzené maso. Mňam!

Přidáme vejce a vše řádně promícháme. Sůl není třeba, případně malou špetku dle vaší chuti ale v použitých surovinách už sůl je. My je nesolili vůbec a přijdou nám ochucené dostatečně.

Směs tvarujeme na pečící papír, necháme je 1 centimetr vysoké a uhladíme na placky, které pečeme hezky dozlatova 20-30 minut. Dělejte je menší, klidně jako karbanátky jen je tak naducané, ale placatější. My je dělali zbytečně velké a roztekly se víc, než bychom chtěli, a dokonce se i slily k sobě, ale chuťově jsou skvělé! 



Přejeme dobrou chuť :-).

 

Žádné komentáře:

Okomentovat