28. května 2021

ZDRAVÉ NÁKUPY: Kuchtící krabice - Afrika

Konečně se dostávám k další kuchtící krabici, která nám přišla v březnu, ale práce s dokončováním knihy bylo náročnější, než jsem čekala a proto se k recenzi dostávám až teď.

Jak už jsem zmínila v předchozí recenzi. Kuchtící krabice už nechodí každý měsíc, ale je z ní nadupané dvouměsíční balení. Celá kuchtící krabice je tentokrát zaměřena na Afriku a kromě šesti zajímavých receptů vás v ní čeká tvoření i luštění a krásné dárečky.

Seznámíte se v ní s kukuřičnou moukou, kterou vyzkoušíte hned několika netradičními způsoby. Tak se na ni pojďme spolu detailněji podívat.

 

 

 

Kuchtící krabice na měsíc březen/duben má název AFRIKA.

 

OBSAH KUCHTÍCÍ KRABICE 

  • Informační materiály
  • Nákupní seznam
  • Balení kukuřičné mouky
  • 6 zdravých receptů s využitím kukuřičné mouky
  • Návody na tvoření
  • Sonnentor skořice
  • Magnetky s africkými zvířaty
  • Látkový pytlíček
  • Vzorek tělového bambuckého oleje
  • Papírový talíř
  • Samotvrdnoucí hlína

 

INFORMAČNÍ MATERIÁLY

V každé krabici je několik informačních materiálů se zajímavými informacemi o konkrétní surovině, ale také o kuchtící krabici jako takové. Tentokrát je v balení i převyprávění originálního textu s názvem Černá látka, dále tvoření a zábava po africku, nákupní seznam či Afrika a její fauna.


 

MATERIÁLY PRO TVOŘENÍ

V krabici je návod na masku krále zvířat, africkou misku i náhrdelník z těstovin.


 

A aby se děti zabavily ještě více, je pro ně připraveno oboustranné luštění.


 

RECEPTY Z KUKUŘIČNÉ MOUKY

Šest receptů, které vás zaujmou na první pohled. Vsadím se, že jste některé názvy ještě nikdy neslyšeli a o to je to kuchtění větší výzva. Až na kukuřičnou placku, která je na mě osobně moc chutí "převoněná", jde o chuťově výborné recepty.


 

DROBNÉ DÁREČKY

Látkový pytlík s africkým vzorem, do kterého si můžete schovat čtyři magnetky s africkými zvířaty anebo si vyrobit ze samotvrdnoucí hmoty nějaké šperky, které budete schovávat v pytlíčku. Milým dárkem je také vzorek tělového bambuckého oleje s arganem a baobabem.


 

BALENÍ KUKUŘIČNÉ MOUKY A SKOŘICE

Vždy mi udělá velkou radost, když někde narazím na Sonnentor. Ten je snad mou největší srdcovkou a snažím se je podporovat ze všech sil. Moc mě potěšilo, že se v této krabici objevila i jejich skořice. No a kukuřičná mouka je výjimečně mimo bezobalový obchod. Holt situace s covidem komplikuje všechno možné.


 

AFRICKÁ MISKA A MASKA KRÁLE ZVÍŘAT

Tip na tvoření vždy každý rád uvítá a holky milují výrobu různých masek. Stejně tak milují i matlání s hlínou. Samotvrdnoucí hmotu ještě přímo neměly, tak jsem byla zvědavá, jak se s tím poperou.


 

Nechala jsem tvoření čistě na nich. Jen Sofince jsem víc pomáhala s miskou a Klaudince jsem pomáhala stříhat talíř, jinak měly volné ruce. A bylo docela fascinující pozorovat Sofinku, jak neustále přebarvuje misku na jinou barvu :-D.

 




 

K masce jsem původně chtěla dokoupit ještě jeden papírový talíř, ale věřte nevěřte nikde nejsou k sehnání. Tak má zatím jen Klaudinka ale musíme dodělat i Sofince.




 

VYZKOUŠELI JSME RECEPTY


Kukuřičná kaše pro děti

Tipů na kaši pro děti není nikdo dost. Kaši jako takovou mají rády pořád i starší holky. Je v ní kokosové mléko, fíky i datle a ozdobit ji můžete čerstvým či lyofilizovaným ovocem. Mňam!


 

Falafel a okurkový salát s tofu

Falafel jsme ještě nikdy nezkoušeli. Nemáme rádi cizrnu, ale teda .. je to fakt dobrý! Okurkový salát ho krásně zjemní a je to celkově osvěžující jídlo. Musim se přestat při představě cizrny ksichtit a dělat ho častěji, protože je fakt skvělý a mohl by to být dobrý tip i na výlety.

 

 

La pate s omáčkou vébésséssi

Název sice asi v životě nepřečtu, ale v podstatě jde o kukuřičnou kaši, ale hustou, kterou vyklopíte z formičky a k tomu omáčka s rajčaty a sardinkami. Opět jídlo, se kterým jsem se ještě nikdy nesetkala a které bych bez kuchtící krabice nejspíš nikdy neobjevila.

 

 

Kukuřičná placka s pomerančovým tofu krémem

Placka vypadá skvěle, voní skvěle ale kombinace chuti mi přijde až moc na mě. Kokosový olej, pomeranč, kakao, kůra pomeranče. Až mě to upřímně štípalo do nosu. Ubrala bych trochu a bude to geniální!


 

Sýrové deštníčky

Tohle je prostě luxusní záležitost a neříkám to proto, že jsme recept chystali my s manželem. To je tak žravý, že nedokážete přestat a mě mrzí, že jsem za celý rok přišla o tolik akcí s dětmi, na které bych tento typ slaných sušenek chystala.


 

Kukuřičné mini pizzy

Domácí pizza raz dva hotovo. Co víc si přát. K tomu nemám co dodat. My jsme rodina pizzožroutů, takže pizzu sníme na jakýkoliv způsob a jediné co zbyde, jsou ledatak okraje, které se holkám kolikrát dojídat nechtějí.



 

ZÁVĚREM

Kuchtící krabice jsou sice dvouměsíční, ale o to víc nadupanější a užijete si je intenzivněji. Vše je provázáno i s tvořením, zajímavými informacemi, děti se něco přiučí a u receptů nebudete vědět, který dřív vyzkoušet.

Tato nás překvapila novými recepty i tipy na tvoření, které jsme si všichni moc užili.

Na květen je krabice pouze online s názvem Prázdniny u babičky a můžete ji zakoupit přímo ZDE

Veškeré další informace o tomto zajímavém projektu, který můžete podpořit svým nákupem či dokonce i předplatným, se dozvíte na webu http://www.kuchynebezhranic.cz.

A určitě doporučuji sledovat jejich Facebook či Instagram.  


Cena: 599Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat