7. listopadu 2019

MALUJEME: Fingerprint Activities - Animals / Under the sea

Usborne knihy miluju! Nejen proto, že to je britské nakladatelství, které patří k největším a nejúspěšnějším vydavatelům dětských knih - a Vy víte, jakou mám pro Británii slabost. Miluju je taky proto, že mají takové své zvláštní kouzlo, jedinečnost a moc mě baví.

S eshopem Booksforjoy spolupracuji už nějaký ten pátek a jsem za to moc ráda, protože v té době ještě byly knihy Usborne téměř nedostupné a pro mě to byl objev roku. I proto se eshop snažím podporovat, je to takový můj poklad a i když se prodejci Usborne knih víc a víc rozšiřují, tak tady si myslím, že jsou ceny oproti ostatním při zemi a hlavně vše funguje férově :-).

Tentokrát bych Vám ráda představila úžasné "fingerprint" knihy, které jsou zábavnou formou pro malé i starší děti a vyřádí se i dospělý. Každé cácorce jsem vybrala jednu knihu - pro Sofinku zvířata a pro Klaudinku podmořský svět.




FINGERPRINT ACTIVITIES ANIMALS

Sofinčina kniha je tedy zaměřena na zvířata. Knihy jsou menšího formátu - přirovnala bych je i s inkoustovými polštářky k časopisu Puntík, ale na druhou stranu jsou nabité aktivitami a nebudete od nich moct odtrhnout.




Na úvodní straně máte několik tipů, jak s knihou pracovat a také doporučení střídat prsty pro různé velikosti a tvary otisků - což si hned můžete vyzkoušet na následující straně.




A hurááá do otiskávání :-).




Každá strana obsahuje návod s konkrétní aktivitou, takže vždy přesně víte, jakým způsobem otiskávat a co z těch otisků následně tvořit.




Na dokreslování bych doporučila nějakou "centropenku", se kterou se Vám bude dokreslovat nejlépe, protože má jasné a jednobarevné tahy.




Zkusíte si otisknout kočky na střeše, ježky v lese,  koaly na stromech, psy na vodítku, plazící se hady, veverky na větvích, kraby u vody, rybičky v akvárku apod.




Ale také můžete dotisknout flíčky leopardovi, vodotrysk velrybě, šupiny krokodýlovi, skvrny krávám, oči tučňákům apod.







FINGERPRINT ACTIVITIES UNDER THE SEA

Klaudinčina kniha je zaměřena na podmořský svět a vše, s čím se můžete pod hladinou setkat. Pro starší Klaudinku mi přišla víc kreativnější a ona je celkově taková vodomilka, takže to byla trefa do černého.
 



I v této knize máte hned na úvod tipy, jak s knihou pracovat a hned si můžete základní otisky vyzkoušet na následující straně s nějakým mořským hadem či co to je :-D.




V této knize otisknete velrybě vodotrysk, rybám šupiny, ďasům světélka, nosy krokodýlům, tlapy a čumák mrožům, mince do pokladu apod.




Dále dotisknete želvám krunýře, kraby v mušlích, tučňáky pod hladinou, rejnokům těla,  mořské koníky kolem rostlin, mušle v sítích apod.




Pokud bych srovnala tyto dvě knihy, tak mi tahle přijde hezčí ve smyslu víc holčičí, víc pro ty starší slečny. Nejlepší je ale dát dětem vybrat, ať si to rozhodnou samy.




Klaudinka má zároveň období mořských pannen, takže je nadšená, že se tam objevily.




Doufám, že nebudou chtít otiskávat i naše rybičky v akvárku :-D.




INKOUSTOVÉ POLŠTÁŘKY

Inkoustové polštářky jsou naprosto parádní! Vůbec od nich nečekejte to samé, jako jsou polštářky na razítkách. Je to mnohem lepší, příjemnější a mají nádherné barvy.





Stačí se jen lehce dotknout a hned máte barevné prsty. Je docela sranda, jak ty děti automaticky tlačí, ale stačí jen jemně přiložit a barvy jsou hned přeneseny.




Jsou krásně pastelové a syté. To mě hodně překvapilo, že jsou až takhle parádní!




SOFINČINA OVEČKA

Sofinka celá fascinovaná co se s barvama dá dělat, by nejraději otiskávala všechno, co ji přijde pod ruku, tak jsem jí musela dát papír bokem a do knihy natiskla jen ovečku.

Barvy na papíře schnou poměrně rychle, pokud nemáte na prstu zrovna barvy více. To mě taky překvapilo, že nemusí vyloženě schnout ale jsou suché prakticky hned.

Možná jim pomoct lehkým zafoukáním, ale jinak to nemusí schnout jako klasické prstovky.
 



ZÁVĚREM

Do chladného zamračeného počasí jsou tyto knihy naprosto perfektním zpestřením dne doma. I třeba v nemoci, kdy už si nevíte rady, jak ty děti zabavit.

Starším dětem bych je dala i do auta na delší cestu. I přes to, že jsou barvy dobře smývatelné, tak u těch prcků by to auto nemuselo dopadnout nejlíp :-D.

Listy jsou klasicky papírové, tedy jednorázové, ale po vyplněné celé knihy můžete inkoustové polštářky odlepit a používat je samostatně.

Další verze těchto knih najdete na eshopu přímo ZDE - narazíte například na dinosaury, Vánoce, zahradu a mnoho dalšího. Konkrétně knihu Animals najdete ZDE a Under the sea ZDE.

Doufám, že z knih budete stejně nadšení, jako jsme my :-).


Cena: (dle tématu) 225Kč - 250Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat