13. listopadu 2019

HRAJEME SI: Bus Stop aneb Nastupovat, vystupovat!

Hry Orchard Toys znám už několik let. Objevila jsem je na zahraničních blozích, které pravidelně sleduji pro inspiraci a zaujaly mě především tím, že jsou původem z Británie.

Určitě všichni víte, jakou je pro mě Británie srdcovkou a o to víc, když zjišťuji, jaké parádní věci vznikají právě tam - ať už nakladatelství Usborne nebo třeba právě hry Orchard Toys.

Zajímavostí je, že všechny výrobky Orchard Toys jsou vyráběny tak, aby byly 100% recyklovatelné.

Ve spolupráci s Booksforjoy Vám dnes představím krásnou a chytlavou hru s názvem Bus Stop, která je zaměřena na sčítání a odčítání.

Nenechte se ale zmýlit. Hraní s přehledem zvládnou i malé děti, které se oficiálně sčítání či odčítání neučily a i proto je hra naprosto bomba!





HRA OBSAHUJE

  • 1 hrací pole
  • 4 autobusy 
  • 4 figurky
  • 4 stojánky
  • 40 kartiček cestujících
  • Hrací kostku
  • Šipku (ze dvou dílů)
  • Desku s čísly 
  • Český návod



DESKA S ČÍSLY

Desku budete používat vždy hned po hodu kostkou, abyste věděli, kolik cestujících do svého autobusu přiberete nebo odeberete.

Všimněte si, že jsou u čísel puntíky - pro lepší orientaci u malých dětí, která ještě čísla úplně neznají a nedokážou si je převést do konkrétního počtu

Šipka je složena ze dvou částí a je umístěna u stojánků na figurky. Stačí ji jen provléknout deskou a secvaknout k sobě - tím máte hotovo.




FIGURKY A HRACÍ KOSTKA

Figurky jako miniatury autobusů jsou celkem 4 v základních barvách. Kartičky autobusů jednoduše nasadíte do nástavců a můžete se pustit do hry.




HRACÍ DESKA

Hrací desky jsou stejné jako Vámi zvolené figurky, jen v mnohem větším rozměru. 

Vyberete si svoji barvu, která Vám třeba přinese štěstí ve hře. 

V průběhu hry právě do toho Vašeho zvoleného autobusu budete přibírat a ubírat cestující.




KARTIČKY CESTUJÍCÍCH

Cestující jsou rozloženi kolem hrací plochy obrázkem nahoru. Celkem jich je 40 a najdete mezi nimi mladé, starší, děti i puberťáky.




HRACÍ POLE

Hlavní hrací deska na mě z fotek působila trochu větší, ale vůbec není tak veliká, jak jsem čekala a s přehledem se vejde na stolek. Je složena ze 4 dílků formou puzzle.




PŘÍPRAVA HRY

Sestavíte hlavní hrací pole - to je základ, bez kterého by to nešlo :-D.

Pak jsem se snažila, abych zabrala co nejméně místa a zároveň, aby byla hra přehledná a dobře se všem hrála. Takže jsem dala desku s čísly do volného středu a kolem dokola jsem rozmístila cestující.

Autobus jako hrací desky si každý z hráčů umístí před sebe. Připraví se figurky na startovní pole, házecí kostka a hra může začít.




PRŮBĚH HRY

Abych pravdu řekla, tak se mnou matematika nikdy nekámošila a to v žádném způsobu ať už v zábavné formě nebo jiné hře. Jediný co mě osobně baví, je sudoku. Jinak dávám ruce pryč od všeho počítacího.

V tomto případě mě ale hra chytla od samého začátku a musím říct, že je opravdu zábavná až návyková.

Vždy hodíte házecí kostkou, posunete se o hozený počet políček na hracím poliv vpřed a zároveň roztočíte střelku, která Vám udá počet cestujících. 

Pokud svojí figurkou stojíte na +, cestující přidáte ale pokud stojíte na -, tak cestující uberete.

Jestli nemáte dostatečný počet míst pro cestující k přidání anebo počet cestujících k ubrání, nekoná se žádná akce a hraje druhý hráč. A tímto způsobem frčíte po celou dobu hry.


 

CÍL HRY A VÍTĚZ

Cílem hry je dojet autobusem do cílové stanice s co nejvyšším počtem cestujících. Vítěz je tedy ten, kdo bude mít nejvíce obsazený autobus.


ZÁVĚREM

I přes sčítání a odčítání bych hru viděla i u malých děti ve věku 3 let. Pravidla jsou jednoduchá, snadno pochopitelná a dítko se tak nevědomky naučí právě sčítat a odčítat.

Myslela jsem si, že bude hra spíš pro předškoláky, ale vůbec tomu tak neni.

Je zábavná, chytlavá, krásně barevné a povedeně ilustrovaná. 

Hrací pole i kartičky jsou z pevného kartonu, takže vydrží dost a nemusíte se bát, že by se zničily nebo zohýbaly.

Pro hru se nadchnul i manžel a musím říct, že bez ohledu na to, jestli máte kluky či holky, bude bavit zaručeně všechny.

Tuto parádní hru s názvem Bus Stop aneb Nastupovat, vystupovat! najdete na eshopu Booksforjoy přímo ZDE. Mimo jiné na eshopu najdete i další parádní hry od stejné značky, na které se můžete podívat pro změnu ZDE.


Cena: 365Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat