5. listopadu 2020

LUŠTÍME: Časopis Puntík - listopad 2020

Na listopadové číslo časopisu Puntík jsme se těšily především kvůli pokračování domečku průzkumníka Žárovky. V předchozím čísle byly první dvě místnosti a v tomto čísle už ho celý dostavíme a to včetně doplňků jako jsou například koberce.

Dále vás v něm čeká soví labyrint, panda Švanda a jeho zimní sestřih, lemurka Maki a záhada ztracené podkovy, hledání nesmyslů, obrázkové dvojičky, průzkumník Žárovka prosvicovačka s již zmíněnou druhou částí Žárovkova domečku, podkova pro štestí a mnoho dalšího.

Tak se na něj pojďme podívat zblízka :-).

 

 

A CO NÁS ZAUJALO NEJVÍCE?

 

1. NOČNÍ PŘEKVAPENÍ

Díky Puntíku, za všechny labyrinty a bludiště, které si Klaudinka s každým číslem nadšeně užívá a ani se nedivím, že nechce z Puntíka "vyrůst", když jí dáváte vše, co jí baví a co má ráda :-).


 

2. AKTIVITY SE SOVOU

V tomto čísle časopisu Puntík nejdříve rozluštíte soví labyrint a pak si zkusíte sovu namalovat. Také se dozvíte, kde sovy žijí, co umí a jak to mají s odpočinkem a lovením


 

3. LEMURKA MAKI

Lemurka Maki tentokrát řeší záhadu ztracené podkovy. Mezi podezřelé patří jelen, zajíc a žluva - podkova nosí štestí a tak ji nekdo sbalil práve kvůli štestí do svého domova, ale kdo? Maki nás moc baví, protože je to jednoduché pátrání a luštění, kde se trénují detektivní schopnosti, než se přejde na únikovky z časopisu Tečka :-).

 

  

4. HLEDÁME NESMYSLY

Nesmysly jsou tentokrát jen na jedné straně, ale hlavně, že tam vůbec jsou. Ty nás jen tak neomrzí a mohla by vzniknout i knížka, kde se hledá co nejvíce nesmyslů. To by byla parádní knížka jak na cesty, tak na zkrácení čekání třeba u doktora anebo jen tak na zachumlání do postele .. ještě si u ní navíc dítko posílí bříšáky tím, jak se bude chechtat :-).


 

4. NAJDI DVOJIČKY

Hra, která je na první pohled podobna Dobble ale hraje se způsobem, že se všechny kolečka rozloží na stůl a hledají se dvojice mezi sebou. Můžete hledat jen tak na pohodu anebo si z toho můžete vytvořit taky postřehovku.

 

 

Kolečka jsou oboustranná - z jedné strany obrázky a z druhé strany čísla.



 

5. PRŮZKUMNÍK ŽÁROVKA

Průzkumník Žárovka s Edisonem vyhlíží první sněhové vločky, protože se blíží příjezd svatého Martina na bílém koni. Určíte správně, co dalšího může padat z oblohy? A schválně, co myslíte, že uvidíte, když prosvítíte stránku?


 

6. ŽÁROVKŮV DOMEČEK 2. DÍL

V tomto čísle časopisu Puntík doladíme domeček průzkumníka Žárovky k dokonalosti. Postavíme mu koupelnu, dílnu a přidáme pár doplňků a nábytku. Stříhalo se úplně v pohodě. Buď si na stříhání už konečně zvykám anebo to opravdu nebylo nijak náročný - samé jednoduché šmiky :-D.


 

Mrkneme se detailně, jak se nám ho povedlo sestavit. Stěny mám trochu harakyry hatla patla ale jinak jsem spokojená a vypadá opravdu moc hezky. Tak uvidíme, jak dlouho vydrží pod rukama holek a jestli ho zvládnou uhlídat před všežravou Olivkou, která by si na něm pochutnala.






 

A takhle vypadá ze shora a ze stran.  Je to trochu jako větrník no, někde se stala chyba při stavbě zdí, ale já jsem opravdu tele na jakoukoliv ruční práci, takže jsem ráda, že jsem ho zvládla postavit :-D.



 

7. PUNTÍKOVY NÁPADY

Rubrika Puntíkovo nápadů je vždy plná inspirace, kterou si můžete nachystat prakticky hned. Tentokrát si vytvoříte podkovu s kuliček z krepového papíru a také koně s hustou hřívou. K tomu jsme se tak úplně ještě nedostaly, ale vše doženeme postupem času. Moc se mi vždy nápady líbí.


 

A kde Puntíka seženete? Je k dostání v trafikách Lagardere – Relay a Inmedio, Peal, Finex, Valmont, Presmedia, GECO a v obchodech Albert, Tesco, Globus nebo na Česká poště. Sama za sebe ovšem doporučuji předplatné, ke kterému si navíc můžete vybrat dárek :-). 


Více informací na oficiálním WEBU časopisu.


Cena: 39Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat