23. listopadu 2020

MÁMY SOBĚ: Geniální kojící polštář Poofi (nejen) na ruku

Vždycky pro mě různé kojící polštáře byly děsně veliké, nepraktické a mohutné. Jelikož se mi nejlépe kojí v sedě, v tureckém sedu, tak jsem využívala klasický velký polštář, abych dítě vypodložila, nemusela se hrbit a nemusela mít prsa až na sedačce.

Jenže u mrňavé jsem dostala chuť zkoušet a poznávat to, co jsem dříve nevyužila nebo neznala a po objevení tohoto ručního kojícího polštáře jsem byla v úžasu! Holky jsem nikdy nekojila na ruce tak, jak se b
ěžně kojí. Kojila jsem kvůli císařům v leže a pak rovnou v tureckém sedu.

Až u Olivky, když jsem zažila přirozený porod se vším všudy, jsem kojila klasicky na ruce. I proto, že byla malinká a já nebyla schopna několik týdnů sedět. To byl pro mě zase úplně nový a neznámý svět a dost jsem s tím vším bojovala.

Tento kojící polštář jsem dostala ve spolupráci se značkou Poofi. Teda vlastně dva kojící polštáře, protože ten první byl limitovaná edice, která již nebude. Tak ať u mě potkáváte to, co si opravdu můžete koupit a ať se neptáte, jestli limitka ještě bude. Bohužel nebude i když byla opravdu překrásná. 

Obrovskou výhodu vidím v tom, jak je multifunkční a dokážete s ním vymyslet 1000+1 použití. To mám celkově moc ráda. Když je věc určena na jedno období, ale dá se používat následně až na věky věků. Tak se na něj pojďme detailněji podívat.



 

ORIGINÁLNÍ BALENÍ ZNAČKY POOFI

Značka Poofi si celkově dává velmi záležet na tom, jak jejich produkty vypadají a hlavně jakým způsobem je balí a posílají ke svým zákazníkům. A přesně to já miluju a moc chválím!

Kojící polštář je zabalen ve vaku, který můžete dále využít jako batůžek ať už, když si kojící polštář berete někam na cesty anebo jen tak na to, co zrovna potřebujete.

Součástí je také maximálně příjemný drobný mini polštářek ve tvaru srdce a v barvě konkrétního kojícího polštáře. Je to takový měkoučký mazlík, kterého si dítko pak může oblíbit jako jednu z prvních hraček - já ho Olivce nedávám, protože by do něj prokousla díru, ale schovávám ho na později, kdy ho může využívat jako muchláček.

 




MLSÁNÍ PRO RADOST

Firma Poofi ke každé zásilce přidává také pár karamelek a já karamelky miluju! Takové ty mléčné karamelky, kterých bych se mohla doslova užrat. Mňam! To mi vždy v zásilce udělá radost a je to i takové potěšení pro zákazníky.

 


DETAILY KOJÍCÍHO POLŠTÁŘE

Potah polštáře je vyrobený ze 100% organické bavlny. Organická bavlna neobsahuje umělá hnojiva a chemické prostředky pro stříkání rostlin. Jeho vlákna jsou odolnější a hladší, což činí příze je měkčí na dotek, a mezi netkané textilie je větší proudění vzduchu, tak, že organické bavlny je hypoalergenní a nezpůsobuje podráždění citlivou pokožku dítěte.

 

 

Složený polštář má rozměry 30x30x30. Rozložený, rozepnutý tedy měří 60cm a je to takový akorát rozměr pro 1000+1 různých druhů použití. 

 

 

Zapínání je tedy na suchý zip, který je široký a pevně drží. Uvidíme, jak to bude po delší době používání, ale pokud si na to dá člověk pozor, tak věřím, že bude držet skvěle i nadále. Jen polštář máme nejčastěji rozložený, tak aby se na něj nenachytalo všechno možné i nemožné.

 


 

Potah má klasický zip, který můžete prát v pračce naruby na 40°C. Tímto způsobem můžete prát i celý polštář, ale nedoporučuje se používat jakákoliv změkčovadla. Já osobně (v podstatě naplno od narození Olivky) peru v ekologickém pracím gelu z mýdlových ořechů od Tierra Verde.

 

 

Výplň polštáře je z polyesterových vláken a můžete ji dle své potřeby regulovat. Polštář je sám o sobě krásně naducaný a moc pohodlný. Každý strana polštáře má svůj zip a výplň můžete přehazovat z jedné strany na druhou - můžete mít jednu stranu menší a druhou pořádně naplněnou tak, aby vámt o vyhovovalo na maximum.


 

Zapnutý na ruce připomíná takové ty zahryzávací návleky, které se používají na tréning policejních psů, to vypadá docela vtipně :-D. Ale musím říct, že je opravdu geniální v tom, když musíte dítko kojit v polosedu, aby bylo víc nadzvednuté. Mně se Olivka hodně zalykala a tento polštář mi dost pomohl v tom, aby byla ve zvýšené poloze ale zároveň, aby to bylo pro všechny pohodlné. Já nemohla po porodu dlouho sedět a potřebovala jsem kojit tak, aby to pro mě bylo bezbolestné a zároveň aby Olivka byla nadzvednutá a nezalykala se tolik.

 

 

Postupně jsme přešly v kojení v turecném sedu, kdy jsem ji měla buď celou položenou na rozloženém polštáři a tím byla vyvýšená kompletně anebo jsem ji měla na ruce a polštář jsem zapnutý strčila pod svůj loket, abych ji celou dobu kojení nemusela držet - rychle mě začala bolet ruka. No a takhle různě jsme zkoušely vše, co se s polštářem dá vymýšlet a jak se s ním dá kojení ulehčit.



Opravdu není potřeba mít několikametrové kojící polštáře. Tohle je takový malý praktický společník, který pomůže ve všech možných polohách a je navíc skladný, že nikde nepřekáží. Vypadá moc hezky i jako doplněk v obývacím pokoji, protože si ho jednoduše spletete s běžným polštářem. Barvu jsme zvolili sice tak, aby se nám hodil do obýváku, ale často se nám nastěhuje do jiných místností, jako je ložnice nebo dětský pokoj. A dokonce jsme ho používali i v kuchyni na židli, když jsem potřebovala nadzvednout Sofinku.

 

 
 
 
LIMITOVANÁ EDICE V AKCI 

Limitovaná edice, kromě nádherných vzorů, byla jiná i v zapínání. Byla totiž na cvočky a to mě upřímně přišlo mnohem lepší, než suchý zip. Cvočky drží pevně a snadno se rozepínají i zapínají. Sice mohou rezivět, ale zas ta často se ten potah nepere. Já ho za tu dobu, co ho máme a co ho využíváme (cca 1 rok), prala asi 3x. Suchý zip chytá veškeré cucky, vlasy, chlupy a i když se ho snažíte zapnout sebevíc rovně, stejně ho nezapnete tak, jako když vám přišel poprvé. Ty cvočky mi přišly praktičtější.






DALŠÍ TIPY NA VYUŽITÍ


  • Rozložený pod miminko
  • Pod hlavičku (nejen) miminka
  • Za hlavu u televize
  • Za hlavu v posteli
  • Za záda na sedačce 
  • Za hlavu na sedačce
  • Pod ruku (loket) při kojení
  • Prosím vymyslete voděodolný povlak a bude boží i do vany za hlavu
  • Na dlouhé cestování (autem, autobusem, vlakem ..)
  • Pod kolena, když potřebujete klečet
  • Na stanování
  • Pro těhotné na podložení bříška
  • Kolem hlavy, když potřebujete chvíli před dětmi nebýt vidět :-D 


Já už si s ním přijdu jako malé dítě, které má svoji oblíbenou hračku (plyšáka, plenku, muchláčka) a nechce bez ní nikam chodit. Přesně takhle to mám s tímto kojícím polštářem a nejvíc se těším na to, až mi usnou všechny děti (včetně manžela :-D) a já si na sedačce natáhnu nohy, opřu se o polštář a pustím si nějaké příjemné povídání na Youtube anebo svůj oblíbený seriál.

 



ZÁVEREM

Za mě je tento kojící polštář takovým skvělým parťákem, který se vám na první pohled může zdát postradatelný, ale okamžitě si ho zamilujete a už bez něj nebudete chtít žít ani být ani prostě nic a budete ho zapojovat do jakékoliv činnosti, které vám usnadní.

Ruční kojící polštář tedy najdete na eshopu Poofi.cz přímo ZDE. A můžete mrknout i po dalších barvách, protože ho vyrábí ještě karmínový, petrolejový, smetanový a šedý. U mě jste mohli číst o těhotenském polštáři od stejné firmy - pokud by vás zajímalo i to, mrkněte na článek Tehotenský polštář nejen na období tehotenství.

Firma Poofi mě opravdu moc baví v tom, jak má své produkty multifunkční a jak k nim dokážete vymyslet opravdu doslova 1000+1 možností k použití.

 

Cena: 861Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat