26. listopadu 2020

BYDLÍME: Zútulnění obýváku s Bonami

Loňský podzim jsme obývák malovali z tyrkysově modré barvy (původně tu byla ložnice) na příjemnou béžově hnědou, která ladí především o Vánocích se vším červeným a zlatým. Zároveň je tu celý podzim i moc příjemná atmosféra při plamíncích svíček a to si moc užívám.

Spolupráci s Bonami jsem využila ke zútulnění obývacího pokoje, který jsem obohatila o vysněné solné lampy, svíčky na dálkové ovládání, deku z mikroplyše, povlak na polštář a dva dvoustěnné hrnky na kávu.

Největším překvapením pro mě jsou svíčky na dálkové ovládání, ze kterých jsem naprosto paf. Ale o tom už níže v článku. Mnohdy stačí pár drobností a místnost je hned prohřátá a zútulněná. Na to nepotřebujete být žádní designeři nebo mít talent pro design .. to zvládne úplně každý :-).



DVOUSTĚNNÉ HRNKY

Tyto hrnky nebo spíše skleničky obdivuji už několik let, ale ještě jsem na ně nenarazila nikde poblíž, abych je mohla okouknout osobně. Tak jsem i na tyto hrnky využila spolupráci s Bonami, abychom si s nimi zúltulnili kávu v obýváku. Manžel si totiž potrpí na různém čančání kávy a já si ji nechávám dělat především od něj. Sama si připravím maximálně tak překapávanou nebo rozpustnou.

Máme velikost 180ml ale já osobně mám spadeno na ten velký 430ml, protože kávu si dávám opravdu velikou a to dvakrát denně, ale manžel si vyhraje spíše s těmi malými. On je na tohle ujetej, i celkově na vaření. Takže doma máme trochu prohozené role.

Překvapilo mě, jak jsou hrnky lehoučké, až jsem měla pocit, že se mi snad v ruce musí rozpadnout. Přijdou mi opravdu jako z pavučinky, ale přitom se jedná o borosilikátové sklo, které údajně udrží dlouho teplotu nápoje a také je odolné vůči nízkým i vysokým teplotám, škrábancům a prasklinám. Ale nedoporučuje se mýt v myčce, aby voda nepronikla mezi stěny.

 


SOLNÉ SVÍCNY

Po solných svícnech jsem toužila už strašně dlouho, ale nejdříve jsem se nemohla rozhodnout, jestli vzít elektrický anebo na svíčky (krásné jsou všechny druhy) a když už jsem se rozhodla, že na svíčky, tak nebyla příležitost, kde ho koupit. Upřímně řečeno, vůbec jsem nečekala, že ho bude Bonami vůbec mít, ale když jsem na ně při brouzdání eshopem narazila, bylo jasno.

 


 

Na solných svícnech mě nejvíce baví to, že je každý jiný. Každý je originál a nenarazíte na dva stejné, to by musely být jedině cíleně stejně opracované. Takto surové jsou odlišné a to se mi moc líbí.

Jsou z růžové himalájské soli, což je vlastně jediná sůl, kterou v kuchyni používáme, a údajně zlepšují klima v místnosti, kde se nacházejí - očišťují ovzduší a dokonce by měly posilovat imunitní systém. To vše se spustí tím, že se zapálí svíčka a solný krystal se zahřeje. Jejich vliv na zdraví je opravdu příznivý.

A navíc tak krásně vypadají. Moc se mi líbí, jak září, když je v nich zapálena svíčka a moc se mi líbí, jak celkově vypadají. 

 


 

Zvolila jsem celkem tři, protože mám trochu úchylku na lichá čísla a jeden by byl rozhodně málo. Takto si je můžu rozmístit po místnosti nebo využít i v jiné místnosti (koupelna, ložnice, kuchyň). 

 


 

SVÍČKY NA DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ

Pro někoho "ježišmarja co to je za ptákovinu" ale pro mě to je "ježišmarja proč o nich vím až teď?". Za mě jsou svíčky na dálkové ovládání naprosto geniální záležitostí a to nejen z důvodu bezpečnosti, ale tak nějak celkově. Nemusím mít hromadu svíček do zásoby.

 



Díky dálkovému ovládání je můžete zapnout klasickým světlem anebo je mít plápolající jako svíčky, což mě fascinuje ze všeho nejvíc. Kdykoliv je jednoduše zapnete a vypnete. Také můžete nastavit režim na 4 nebo 8 hodin, kdy se následně samy vypnou.

 


Svíčky jsou z vosku a plamínek mají gumový. Na první pohled vůbec není poznat, že je s nimi něco jinak. V sadě jsou celkem tři o výšce 10cm, 15cm a 20cm. Já je mám nejraději velde sebe tak, že je nejmenší před dvěmi vyššími. Ve spodní části je prostor na baterie, které ale nejsou součástí balení, a také tam najdete čudlik na "on" a "off".

 



A mám podezření, že se po několika hodinách dokonce i sami zapínají. Takže nám tu buď straší nebo se opravdu zapnou. Vypozorovala jsem to zatím jen dvakrát, kdy jsem se na to soustředila, ale aktuálně jsem bez manžela na celý týden, tak jsem raději nastavila "off", protože jsem posera. Nikde jsem nezjistila, jestli to tak je, ale já na to přijdu, hned jak se mi vrátí manžel! :-D

  

POVLAK NA POLŠTÁŘ

Tento povlak na polštář mi padl do oka hned na první pohled. Hodí se nám nejen svou barvou, ale nápis Home sweet home je přesně to, co tu potřebuju mít. Na eshopu působil světlejší, tak jsem objednávnou docela zariskovala, ale dala jsem na svůj pocit, že v realitě bude přesně takový, jaký bych si ho přála. A taky, že takový opravdu je.

 


 

Rozměry má klasické 45x45 a je na zip, takže jsem doma našla volný polštář a hned ho povlíkla. Určitě by se do něj vešel i naducanější plnější polštář, aby vypadal tak, jako na eshopu. Pokud ale doma žádný vhodný nemáte, můžete si na eshopu Bonami rovnou zakoupit přesně padnoucí polštář.

 


 

Moc se mi líbí materiál, který je velmi příjemný na dotek.

 


DEKA Z MIKROPLYŠE 

S příchodem chladného počasí se rádi přikrýváme chlupatou dekou, která má naprosto bomba rozměry 200x250 a pár let zpátky jsem ji kupovala přes Slevomat. Zamilovali jsme si totiž s příchodem podzimu takové ty mazlivé chlupatky a zahodili peřiny, doslova. Jenže je nás moc a chlupatek málo. Takže když dávám Olivku spát a přikryju ji, nemám už nic pro sebe do obýváku.

Plánovala jsem tedy dokoupit nějakou další a když jsem si na eshopu Bonami všimla deky z mikroplyše, představila jsem si, jak moc příjemná bude. A když pak dorazila, tak mě překvapilo, že je mnohem příjemnější než ta, kterou máme a než jsem si vůbec představovala. 

Rozměry má 150x200 a je to mazlík, kterého si na první dotek zamilují malý, velcí i psi. U některých dek je první přikrytí chladivé až studené, ale mikroplyš je opravdu láska - hřeje okamžitě.

Ráda bych jich pár ještě dokoupila - pro sebe petrolejovou, protože to je moje nejoblíbenější barva, a holkám samozřejmě růžové, protože pro ně jako kdyby jiné barvy vůbec nebyly. 

Tato medově žlutá nám zůstane v obýváku a zahřívá mě právě i teď, při psaní tohoto článku.


ZÁVĚREM

Eshop Bonami je rozsáhlý, že člověk vůbec neví, kde začít. Najdete tam vše na co si vzpomenete a vyhledávat můžete dle konkrétních kategorií, místností, ale také podle skladovek, tipů na dárky nebo inspirace, která vás navede třeba i na něco, co by vás jinak samotné nenapadlo. Nemine vás ani inspirace na hodinky, hračky pro děti, zápisníky a notesy.

Doufám, že se vám článek líbil a že se třeba inspirujete a zútulníte si i váš obývací pokoj anebo jinou místnost u vás doma. Možností je nespočet a výhodou je mnoho věcí na jednom místě.

Děkuji Bonami za příjemnou spolupráci :-).

 

Žádné komentáře:

Okomentovat