9. listopadu 2020

HRAJEME SI: Deskohrátky - Hry pro děti

Krásné produkty z obchudekvendula u mě potkáváte už v podstatě od samotného spuštení obchůdku a jsem moc vděčná, že můžu kolikrát i nahlížet do zákulisí. Na mém blogu jste už mohli číst o souboru her s názvem Motohrátky a Zvířátkohraní. Tentokrát se podíváme na další hrátky, kterými jsou Deskohrátky.

Deskohrátky jsou na pevném křídovém papíru ve formátu A4 a obsahují jak 4 deskové hry, tak i loto a domino a navíc si vystřihnete také praktickou krabičku na herní komponenty. 

V této recenzi bych vám je chtela blíže představit.

 

 

NEŽ ZAČNEME STŘÍHAT

Než se pustíme do stříhání, prolistujeme si co nás vlastně čeká. Dobře vidíte, že nebudete nic přestříhávat, prostříhávat a že každá hra a každý komponent má své pozadí. Vše je přesně navržené tak, abystenic neprostřihli, jako to bývá v časopisech.




 

Deskové hry jsou oboustranné, takže z jedné strany je hra Na plovárně a z druhé strany je hra Loupežníci. Stejně tak z jedné strany je hra Barvičkovaná a z druhé strany je hra Na výletě. Dále vás čeká ješte Loto, které je rozděno na čtyři různé druhy a nakonec si zahrajete i domino.




 

PRAKTICKÁ KRABIČKA

Praktickou krabičku využijete na herní komponenty - prvky hry Na výletě, Loto, Domino ale nevložíte tam karty loupežníků - ty si svažte gumičkou :-). Když jsem měla Deskohrátky poprvé v ruce, tak jsem si říkala, jakým způsobem je uložím. Ha! Krabička :-D.



 

FIGURKY

Papírových figurek je celkem šest - vlk, ovečka, opička, kuře, prase a slon - Edu znáte asi ze všech nejvíce a to hlavně z leporela Edo ty neposedo.



 

HRA LOUPEŽNÍCI

První hru si ukážeme Loupežníky, ke které patří také kartičky louežníků. Pokud při hře stoupnete na červené políčko, pokusíte se chytit loupežníka. Hodíte si kostkou a pokud je číslo na kostce stejné nebo větší, tak si loupežníka necháte. a tímto způsobem hrajete dál. Vyhrává ten, který nasbírá nejvíce bodů.

 

 

HRA NA PLOVÁRNĚ

Hra Na plovárně je klasický postupová hra - hází se kostkou a postupuje se po políčkách. Vítěz tu není žádný, pokud to dobře chápu ale za každé celé obešlé kolo získáte zmrzlinu. Za první kolo jeden kopeček, za druhé kolo dva kopečky, za třetí kolo tři kopečky. Přijde mi to jako skvělý tip na hraní se začátečníky a prvotní počítání podle kostky.


 

HRA BARVIČKOVANÁ

Barvičkovaná jsou takoví hadi a žebříky jen s pastelkama. Zelená políčka znamenají, že házíte ještě jednou a červená políčka jsou stopkou. Na hrách s tímto principem jsem vyrostla a Klaudinku baví moc i když je to jednoduchý. Baví ji, jak ji pastelky různě posouvají.


 

HRA NA VÝLETĚ

Miluju, když má hra spoustu komponentů. Každý z hráčů dostane 14 korun, za které si mohou cestou nakoupit věci z kartiček a zaplatit vstupné.

Cestou ale může nasbírat ještě další mince. Kdo první projede cílem, dostane bonus 4 koruny a vyhrává ten, kdo má největší součet mincí a hodnoty nakoupených věcí.

Jednoduchá hra, ve které se zapojí počty, hodnoty mincí a nákupy. To děti taky moc baví, takže chválím a palec hore :-).


 

LOTO

Loto jsem hodně využívala u Sofinky. Klaudinka to nějak celkově minula a začala brzy s náročnějšími aktivitami. Sofinku baví kolikrát ještě teď. Vendulčino Loto je pokaždé jiné. Rozděleno dle barev i témat na čtyři různé druhy, ve kterých se vdžy přiřazuje nějaká spojitost.


 

Žluté Loto je zaměřeno na hračky.


 

Růžové Loto je zaměřeno na rodinky.


 

Zelené Loto je zaměřeno na květiny.

 

 

Modré Loto je zaměřeno na věci z domácnosti.


 

DOMINO

Domino určitě všichni znáte. A tohle si sbalíte i do kabelky pro panenky, jak je skladné. Můžete hrát klasicky, jak se hraje anebo se můžete pokusit postavit nejdelšího hada. Na kartičkách je celkem 7 zvířátkových hrdinů, které znáte z leporela Edo ty neposedo.



ZÁVĚREM

Krásná sada her pro všechny milovníky ilustrací Venduly Hegerové a pro všechny začínající deskovkáře, kteří milují ilustrace Venduly Hegerové :-D.

Když si vzpomenu, jaké sady her byly za nás, tak to byly takové ty 100+1 a přitom jsme všichni hráli maximálně člověče nezlob se anebo mikádo. Jaké by to bylo bájo, kdyby bylo v té době vymyšleno už něco takového. Zaručeně budete hrát všechny hry střídavě.

Deskohrátky, společne s dalšími hrátkami z díly Venduly Hegerové, najdete na eshopu obchudekvendula.cz přímo ZDE.

 

Cena: 119Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat