30. listopadu 2020

HRAJEME SI: Stavebnice PONY 02 - Více možností, více zábavy

Je to něco málo přes rok, kdy jsem sdílela recenzi PONY stavebnice (růžové) 01 a pokud PONY stavebnici vidíte poprvé, doporučuji se mrknout nejdříve na loňský článek s názvem Stavebnice PONY aneb reálné stavění u Vás doma. Tam se dozvíte zajímavé informace o tom, jak a kdy stavebnice vznikla a jakým způsobem se dá stavět s růžovou menší verzí.

A jelikož se manžel pro stavebnici nadchnul a dokáže z ní postavit vše možné i nemožné, jsme moc vděční, že jsme si mohli, ve spolupráci s firmou PONY, vyzkoušet i větší verzi stavebnice (modrou) 02, která je o kus větší a přináší mnohem víc možností.

Tento článek je takovým pokračováním toho loňského. Manžel se nemohl dočkat, až dorazí a začne stavět s jinými, lepšími, možnostmi. Než stavebnice dorazila, tak mi s obavami volal, jestli už ji přivezli a jestli se to stihne - blížil se tehdy totiž víkend. Tak moc se těšil :-D.

 

 

OBSAH BALENÍ

Když stavebnice dorazila, manžel nejdříve trpělivě čekal a když jsem se ho zeptala, proč se nehrne do rozbalení a stavění, odpověděl, že to musím nejdříve vyfotit, tak čeká, až bude moct :-D. Rodinu mám v tomhle už vycvičenou a je to docela vtipný :-D.

Po otevření krabice jsem slyšela už jen samé ach, och, jééé ono to má velká kola! Nadšení bylo obrovské už při prvním odkrytí součástek.

Nechápu, proč si dělá samé holky, když by k němu kluk tak skvěle zapadnul. Holky sice staví taky ale není tam takové to chlapské vysvětlování a nerozumí tomu co kdy jak proč - no a já už vůbec ne. Já koukám na krabici plnou stavebnice a je to pro mě jako Matrix :-D.

 

 

MOŽNOSTI TÉTO VERZE

Možnosti stavby najdete nejen v návodu (který je i na webových stránkách, kdyby se vám poničil, ztratil, dítě ho snědlo atd.), ale také na zadní straně krabice. Máte tak přehled co všechno můžete postavit. Stavby z této modré verze jsou víc propracované, protože máte o kus víc dílků, které můžete využít. Spoustu z toho postavíte i s růžovou verzí, ale můžou vám tam části chybět, protože nebude dostatek materiálu.

 

 

KLADÍVKO

I tato verze obsahuje dřevěné kladívko, které je tak akorát do ruky dospělého i dítěte. A já jsem ráda, že teď máme (díky loňské růžové verzi) dvě, protože jedno samozřejmě na manžela a obě holky nestačilo - teď se podělí mnohem líp a alespoň si rozdělí práci, naučí se střídat.

 

 

STAVBA ZAHÁJENA!

Manžel se hned s holkama pustil do stavby a chystal si dle návodu materiál na koloběžku. Klaudinka má svojí klasickou koloběžku na ven, Sofinka ji dostane letos pod stromeček ale stejně mají nejraději tu z PONY stavebnice.

 


 

Klaudinka se taky pustila do stavění aneb navlékací kroužky pro nejmenší :-D. A umí postavit i činky na posilování, ty jsem ale nefotila. Ta dětská fantazie je v tomhle super a díky stavebnici si můžou vymyslet vlastní projekt a postavit něco, co bude opravdu fungovat a co můžou opravdu používat tak, jak potřebují a hlavně chtějí. Stavebnice vydrží dost a to je na ní k nezaplacení.

 

 


KOLOBEŽKA

Koloběžka byla tedy postavena jako první a i když jsme ji stavěli i z té růžové verze 01, tak tahle má lepší a širší sedátko a celkově vypadá líp, jak se na ni mohlo použít více materiálu.

 

 

SKATEBOARD

Klaudinka si moc přeje od Ježíška skateboard a než se ho dočká, manžel ji vyrobil PONY skateboard, který je široký, že na něm jezdila vkleče. Trénovala tím balanc na ten opravdový. Docela bych to i viděla na silný provaz a mohly by se tu holky vozit vzájemně po bytě.

 

 

FORMULE

Holky milují různé druhy autíček, aut, odrážedel, motorek apod. Takže po koloběžce si vybraly k postavení formuli. Sofinka se u toho sice rozčilovala že nemůže sama jezdit, ale tady bych to případně zase viděla na provaz a mohly by se na tom tahat. Formule má vyklápěcí přední část a samozřejmě nesmí chybět ani volant.

 



 

LETADLO

Letadlo jsme zkoušeli už vloni s růžovou verzí stavebnice PONY, ale když si rozkliknete ty dva články a porovnáte, jak vypadaly, tak z růžové verze bylo letadlo spíš takovým "érem" kdežto tohle letadlo je pořádný kus. Ve stories jste mohli také vidět jak velké je ve srovnání s manželem a hlavně je i pěkně těžké. Má rotující vrtuli a jezdí po kolečkách, takže s ním můžete létat a přistávat.

 



 

LOKOMOTIVA VELKÁ

Velká ségra malé lokomotivy, kterou postavíte s růžovou verzí stavebnice. Manžel ji ještě vyladil a přidal do zadní části vozík s dalším kolečkem. Sice ve smyslu kolejí ne moc logické, ale musíme ho pochválit za nápad a přidanou hodnotu, když po kolejích nejezdí že? :-D




 

"PŘEVODOVKA"

Manželův nápad, který vzniknul z původního plánu, kdy chtěl sestavit vodní mlýn. Nakonec sestavil převodovku - jo tomu opravdu rozumím. Pak to pojmenoval jako přehazovačka, takže bůh ví co to ve skutečnosti tedy je, ale to už je na chlapském myšlení. Já totiž nemám ani páru. 

Ukazoval holkám rozdíl v tom, kdy se přehodí guma a přední část se točí pokaždé jinak. Nejdříve se točí klikou pomalu a přední část se točí rychle. Když se guma v kolečku přehodí a točí se klikou i nejrychleji, co síly stačí, přední část se bude točit pomalu.

Se stavebnicí PONY se dají stavět i takto naučné, poučné, pokusné stavby.

 




ZÁVĚREM

Co vám budu povídat. Stavebnice PONY je prostě skvělá. Doslova je to kufr plný hraček. Hraček, které můžete reálné používat, na kterých můžete reálně jezdit, které reálně fungují.

Postavíte auto, mašinu, jeřáb, robota, kočárek, letadlo, motoráku, formuli, koloběžku. Dokonce manžel Olivce sestavil i chodítko, které jsem ale bohužel nevyfotila, ale ukazovala jsem ho na Instagramu ve stories. Cokoliv vás napadne, to můžete složit. 

Více informací o stavebnici PONY najdete na webu www.mojepony.cz, kde se můžete podívat i na další verze stavebnic a také na širší nabídku eshopu.

Můžete mimojiné omrknout také PONY TEE PEE anebo PONY BOX, který vypadá taky skvěle!

A my firmě PONY děkujeme za další možnosti, které teď manžel může při stavění využít a bůh ví, třeba z PONY stavebnice postaví i stromeček. Já bych se tomu ani nedivila :-D.
 

Cena: 4985Kč (Stavebnice PONY 02)  

 

Žádné komentáře:

Okomentovat