6. listopadu 2020

NAKUPUJEME: Kuchtící krabice - říjen 2020

Říjnová kuchtící krabice od kuchynebezhranic.cz je plná drobné ale významné suroviny a tou je lněné semínko. Lněné semínko je údajně dokonce doporučované ženám, které chtějí otěhotnět nebo mají problémovou menstruaci. No a určitě jste slyšeli, že se doporučuje i před porodem. Jedná se opravdu o surovinu s významnými účinky na zdraví.

 

Říjnová kuchtící krabice má název - LNĚNÁ SEMÍNKA


OBSAH KUCHTÍCÍ KRABICE
  • Průvodce kuchtící krabicí
  • List s informacemi o surovině
  • Nákupní seznam
  • Balení lněných semínek (200g)
  • Kráječ na jablka
  • 3 recepty s použitím lněného semínka


INFORMAČNÍ MATERIÁLY

Informační materiály se, jako v každé kuchtící krabici, skládají vždy z průvodce kuchtící krabicí, který vás se vším obeznámí, z nákupního seznamu a informačního listu, kde se dozvíte zajímavosti o konkrétní surovině. Dozvíte se letem světem časem informace o lněném semínku, jaké jsou zdravotní přínosy a jak se může v kuchyni zpracovávat.



3 RECEPTY S POUŽITÍM LNĚNÉHO SEMÍNKA

Lněné semínko je potřeba v první řadě pořádně rozkousat, jinak projde tělem ani by mu něco dalo - přitom se jedná o velmi zdravou a přínosnou surovinu. Byla jsem proto zvědavá, jakým způsobem se v receptech odrazí. Jedná se opravdu o fofr recepty, které vás svojí rychlostí doslova okouzlí.



BALENÍ LNĚNÉHO SEMÍNKA

Lněného semínka je 200g a tradičně je zakoupeno v bezobalovém obchodu. Pytlíky z kuchtících krabic nevyhazujte, ale schovávejte si je třeba na vaše vlastní bezobalové nákupy anebo na oříšky, které budete uzobávat na cestách. To vám píšu pokaždé :-).

 

 

KRÁJEČ NA JABLKA

Kráječ na jablka je z mého pohledu základ každé kuchyně. Měli jsme z Tescomy asi 4 roky, než nám rupnul a objednala jsem celokovový, který mi přišel den před tím, než mi dorazila tato kuchtící krabice s tímto kráječem a nejvtipnější bylo, že jde o kráječ ze stejného eshopu hahaha :-D. S tímto kráječem dokáží krásně pracovat už malé děti a já se vám přiznám, že když nám rupnul, byla jsem jako bez ruky.



VYZKOUŠELI JSME RECEPTY


Minutový muffin ze lněného semínka

Tento recept je dělaný na hrníčkový muffin do mikrovlnky, ale my mikrovlnku nemáme, tak jsme udělali dvojitou dávku a pekli klasicky v muffinových formách v troubě. Takže pokud nemáte mikrovlnku, nevadí, můžete si muffiny vychutnat i tak.


 

Snídaňová kaše ze lněného semínka

Tady nám vzniklo spíše smoothie, ale nic co by bylo nějakým problémem. Krásně voní, skvěle chutná a pokud nestíháte po ránu snídat, zkuste řidší konzistenci, hoďte si to do lahve na smoothie a máte skvelou snídani i svačinu v jednom :-). V receptu byla hruška, kterou jsme doma neměli, ale měli jsme kaki. Takže se dá krásně využít to, co zrovna máte doma.


 

Lahodné kuličky

Skvělá rychlovka, jen je potřeba abyste měli doma datle anebo datlovou pastu - tu vám můžu zaručeně doporučit z eshopu Svět plodů, kde zakoupíte za skvělou cenu kilové balení, které vám vydrží tak dlouho, až to neni možné :-D. To je taky takový základ nepečné zdravé kuchyně a mimo kuliček z ní můžete připravit také skvělé musli tyčinky.

 


 

ZÁVĚREM

Tohle byly opravdu fofr recepty, které je dobré znát, když najednou potřebujete něco honem rychle, když jste třeba nemocní nebo unavení. A zrovna tyto konkrétní vám dodají spoustu potřebných vitamínůa minerálů a navíc si i sladce zamlsáte

Veškeré další informace o tomto zajímavém projektu, který můžete podpořit svým nákupem či dokonce i předplatným, se dozvíte na webu http://www.kuchynebezhranic.cz.

A určitě doporučuji sledovat jejich Facebook či Instagram.



Cena: 379kč
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat