12. listopadu 2020

HRAJEME SI: Dolls House Puzzle - Podlahové puzzle

S eshopem Booksforjoy spolupracuji už několik let a spolupráci, i celkově komunikaci, si moc užívám a proto jsem ráda, že se ten náš "vztah" posunul na další level a naše spolupráce je placená. V podstatě se na recenzích nic nemění. Pořád budou propracované tak, jak se je propracované snažím mít, ale chci k vám být fér, vždycky se k vám snažím být fér a chci, abyste o tomto placeném partnerství vědeli.

V dnešní recenzi bych vám ráda představila nádherné podlahové puzzle, které jsem si přála pro Sofinku k narozeninám. Sofi je človíček, který je neskutečne upovídaný, ale když se jí zeptáte, co by si přála k narozeninám nebo k Vánocům, tak nedokáže říct víc, než jednu věc. U ní je to vetšinou risk, trefit se ji do chuti, ale musím říct, že ji puzzle nadchly a staví je každý den.

Už jsem psala několikrát, že se mi líbí grafika produktů značky Orchard toys a tady jsem nadšená nejen z velikosti a ilustrací, ale i z inspirace jak s puzzlemi pracovat. Tak se na ně pojdme podívat.

 

 

BALENÍ PUZZLÍ

Puzzle jsou v krabici, která má ucho, takže si děti ten svůj domeček pro panenky můžou nosit jako kufřík. Na to, jak jsou jednotlivé dílky puzzlí velké, tak je krabice malá - což je ale dobře, protože tam ty puzzle nelítají a krabice je docela i skladná.


 

VELIKOST PUZZLÍ

Velikost puzzlí je naprosto parádní! Celkem jich je 25 a jsou velké skoro stejně jako moje ruka a některé jsou i vetší. Takže je to opravdu kus puzzlí, které jedině vítám. Jsou přesně takové, jak jsem si je představovala. Nejen, když dítě teprve s puzzlemi začíná, ale i když potřebuje trénovat jemnou motoriku, tak na nich vidí, že se skládají snadno a má motivaci pro skládání.




 

STAVÍME DŮM PRO PANENKY

Dle oficiálních informací má domek rozměr 61x42 centimetrů, takže je opravdu veliký, což má největší výhodu v tom, jak s domkem budete pracovat po jeho postavení. Puzzle do sebe zapadají snadno. Není potřeba je nikterak zamačkávat, jen je někdy musíte více natočit, jak jsou zkosené. Sofinka je ve svých 4 letech postaví sama, když se jí zrovna chce. Což je pro mě taky nová věc, protože Klaudinku puzzle v tomto věku nijak zvlášť nebavily. Tyto jsou navíc opravdu krásné a barevné.


 

GARÁŽ

S každým obrázkem nebo tedy s každou částí domku můžete jednotlivě pracovat. Rozebrat si, jakou má ta místnost barvu, říct si, že má každá místnost jinou barvu. V garáži, že je auto, a jakou má barvu, jestli máte taky garáž nebo kde stojí vaše auto, co tam ještě dítko vidí atd.


 

KUCHYŇ

Kuchyň je modrá, jakou kuchyň máte doma vy? Máte pračku v kuchyni anebo v koupelně? Kde je na obrázku pračka? Případně u starších dětí i kolik je hodin? Jaké ovoce je v míse na lednici? Co se chystá k jídlu? A je to oběd nebo snídaně? Mnoho otázek na tak malém prostoru.

 

 

CHODBA

Chodba je oranžová a zasahuje i do druhého patra. Jsou tam točité schody. Máte doma taky schody? A co to pošťák přinesl? Jak se asi pejsek jmenuje? A co to je za zvláštní telefon? Jakou barvu má křeslo a co to je za zvláštní hodiny? I na tak malém kousku se dá hezky povídat o tom, co na obrázku dítě vidí.


 

OBÝVÁK

Obývák má fialovou barvu. Kolik zvířat vidíte na obrázku? Poznáte, co je za kytku ve váze? Jakou barvu mají šaty? Proč mají krb? Co se s krbem dělá? Lampa má kytičky, kolik jich je? Kam asi vedou ty dveře? Na terasu nebo rovnou na zahradu? A najednou zjistíte, že s dítětem už několik minut intenzivě rozvíjíte a procvičujete slovní zásobu.


 

KOUPELNA

Koupelna je v zelené barvě, jakou barvu máte v koupelně vy? A máte vanu nebo sprchový kout? Taky máte závěs kolem vany? Rádi se koupete s pěnou nebo bez pěny. Jaké hračky si berete do vany a jaké hračky najdete na obrázku? Máte koupelnu dohromady se záchodem? Další hromada otázek, které vyplývají s tohoto obrázku.

 

 

DRUHÉ PATRO 

Předsíň, která navazuje na spodní patro. Kudy se dostaneme do druhého patra? Co zrovna kluk na obrázku dělá? Kolik je na zdi obrázků? Kolik má kaktus částí? Na janou stranu směřuje závěs na okně apod.


 

DĚTSKÝ POKOJ

Růžový pokoj pro holčičku, to je barev, to je růžové. Poznáte květinu v květináči na okně? Kdo je na plakátu nad postelí? A kdo leží na posteli? Co se schovává pod skříní? Jakou barvu pokojíčku máte vy? a co se asi schovává v truhle u postele?

 

 

PŮDA

Co je vlastně půda a co se tam dává? Máte půdu nebo sklep? Vidíte na obrázku pavouka? A co je asi schované v krabicích? Konkrétní otázky můžete kombinovat s otázkami, na které neexistuje správná odpověď - jako například zrovna co je v krabici. Popustit uzdu fantazii.


 

STŘECHA

Kolik je na střeše oken? A k jaké místnosti okna patří? Pojmenujte hračky, které vidíte a spočítáte všechny květiny? Čím se květiny zalévají. Jakou barvu má pokoj? I když z této místnosti moc vidět neni pořád se u ní můžete hezky zaseknout a povídat si o všem, co dítě napadne.



 

A CO DÁL?

Na zadní straně krabice jsou další tipy na to, jakým způsobem s puzzlemi pracovat. Takto zapojíte i starší děti. Klaudinku třeba stavění domečku moc baví, ale má ho postavený během okamžiku a tohle je pro mě skvělá inspirace i co se týče tréninku Klaudinky jako předškoláka. Můžeme zapojit znalost písmen a slovíčka. Možností je opravdu nespočet.

 


ZÁVĚREM

Nádherné podlahové puzzle velkých rozměrů, které se oficiálně doporučují pro děti od 3 let. Nejen, že se dobře staví, ale navíc si na nich děti rozvíjí slovní zásobu, pozorovací schopnosti, ale také počítání, písmena, barvy a mnoho dalšího.

Vzhled domečku pro panenky je pro malé holčičky zajímavý a zábavný. Rozebírají jednotlivé místnosti a povídají o tom, co se tam děje a jak to mají doma ony. Zapojíte jak děti přibližně od tří let, tak i starší sourozence

Pokud by se vám Dolls House podlahové puzzle líbily třeba zrovna jako dárek pod stromeček, najdete je na eshopu Booksforjoy.cz přímo ZDE

 

Cena: 360Kč

 

Žádné komentáře:

Okomentovat