4. července 2017

SNÍME: Dream board aneb nástěnka snů

Dream board nebo také Vision board je nástěnka, která by se dala nazvat pomůckou pro snadnější a rychlejší splnění Vašich snů a přání.
 
Říká se, že to, co máte často na očích a tím pádem často v hlavě a svých myšlenkách se Vám splní - to se nazývá zákonem přitažlivosti.

Stejně tak, jak si k sobě můžete přitáhnout to dobré a pozitivní, tak si bohužel můžete přitáhnout i to špatné a negativní.

Vše ovlivňujete svými myšlenkami a proto je důležité, myšlenky kontrolovat a co nejvíc je ovládat. Nepodléhat žádným negacím nebo špatným náladám.

Držet se v pozitivnu a ideálně mottem typu "Úsměv sice nevyřeší všechny problémy ale na*ere tolik lidí, že stojí za to si ho udržet" :-D

Určitě znáte situaci, kdy se pokoní jedna věc a začne se konit všechno. To protože člověk začne být negativní a přitahuje k sobě další negativní věci ale to už odbočuju k zákonu přitažlivosti, na který bych chtěla později napsat samostatný článek :-)

Vytvořte si i vy sami svojí vlastní Dream board a zkuste, jestli to bude fungovat.

Za pokus nic nedáte, nic to nestojí a neni na škodu se někdy zasnít. Doba je uspěchaná a na zasnění a zamyšlení nemá člověk moc času. Proto zkuste využít tento nápad a šanci pro zasnění a zamyšlení - určitě nebudete litovat :-)


CO BUDETE POTŘEBOVAT

Plochu, na kterou vše umístíte
- Může to být korková či magnetická nástěnka a nebo úplně jednoduše větší formát čtvrtky

Něco, čím vše připevníte
- Magnety, připínáčky, izolepu, lepidlo

Sny, touhy, přání
- Fotky, texty, výstřižky, kresby, motta ... které si tímto z části zhmotníte a které si na nástěnku připevníte

Čas
- Je to činnost, která se nedá odbýt a na kterou je potřeba se soustředit a úplně se tomu otevřít. Hlavně se do toho krásně ponoříte, zasníte se a úžasně se u toho zrelaxujete, možná nakonec i usnete :-))

Zakažte si pochybovat
- Kompletně zrušte veškeré myšlenky, které Vás nutí pochybovat. Věřte tomu a nechte se vést svojí otevřenou myslí. Pro pochyby zde opravdu neni místo a nejsou vítány.


POSTUP

Stačí jen všechny vaše sny, touhy a přání rozmístit po nástěnce a nástěnku umístit někam, kde jí budete mít na očích a kde se vám bude pravidelně dostávat do myšlenek.

Je na Vás, jestli si jí necháte jen sami pro sebe uschovanou třeba v ložnici nebo ve skříni a nebo, jestli jí necháte veřejně viditelnou i pro návštěvy třeba v obýváku. Čím víc je Vám na očích, tím blíž jste ke splnění toho cíle.

Můžete začít u jednodušších a snadněji dosažitelných přání, abyste si to vyzkoušeli a postupně můžete přidávat na síle a náročnosti.

Nástěnku můžete vytvořit na krátkou dobu, třeba na rok a nebo mít jednu klidně na neurčito. Záleží na Vás, jakou možnost si vyberete a jak se k tomu postavíte. Dokonce si na některé obrázky můžete napsat přesné datum, kdy nebo do kdy by se měly splnit.

Pak už stačí jen zalehnout a zasnít se. O všem přemýšlejte a vše si představujte tak, jako by to byla přítomnost a to přání zrovna probíhalo a plnilo se.

Například máte přání podívat se do Paříže - tak si představte, jak stojíte na Eiffelovce a rozhlížíte se po celé Paříži nebo jak stojíte po Eiffelovkou a koukáte nahoru. Představujte si, jakobyste na tom místě právě teď byli.


Dream board


Dream board si dělám poslední dobou hlavně z počítačové plochy. Manžel na ní má balík peněz a já "canoňáckou" zrcadlovku :-D Můžete využít i plochu mobilního telefonu. Prostě zvolit místo, na které často koukáte.

Nástěnkou jste zaměření na několik věcí ale plochou počítače nebo mobilního telefonu se zaměříte třeba pouze na jedno jediné konkrétní přání.

Další možností na stejném principu je Mapa přání, která je složitější v tom, že obrázky nemáte rozmístěny podle sebe ale řídí se několika úseky podle Feng Shui a jsou konkrétnější pro každý směr.


Feng shui Mapa přání


O Mapě přání podle Feng Shui si můžete počíst například ZDE.


Pokud se rozhodnete pro výrobů své vlastní Dream board a nebo složitější Mapy přání, tak držim pěsti, přeji štěstí a ať se Vám splní co nejvíce snů a přání!

1 komentář:

  1. Byly casy,kdy jsem pochybovala a nastalo obdobi,ktere jsem nechtela,jenze vlastne jsem si ho pritahla,protoze myslenky se tocily okolo toho a vesmir "ne" nezna..takze nechci,aby to nastalo se logicky zmenilo na stalo se...a ja ted bojuji,moc..se svou hlavou...

    OdpovědětVymazat