3. července 2017

SVAČÍME: Studený salát z čerstvého špenátu s cottage sýrem a koprem

Léto je takřka v plném proudu a my si často lámeme hlavu nad tím, co budeme vařit. Toužíme po rychlých snadných jídlech, u kterých nebudeme muset trávit delší čas v kuchyni a které nás dokáží také osvěžit.

Tento studený salát je naprosto výbornou volbou pro osvěžující letní večeře.

SUROVINY

250g čerstvého špenátu
5 vajec
5 lžic bílého jogurtu
1 cottage sýr
1 lahůdková cibulka
2 lžičky kopru
Himalájská růžová sůl podle chuti

POSTUP

V první řadě si dáme vařit vejce do menšího kastrůlku.

Mezitím pořádně propereme špenát (můžete useknout stonky ale já je nechala), vyždímáme z něj přebytečnou vodu, nasekáme ho na hrubo a přemístíme do větší misky. 

Lahůdkovou cibulku si nakrájíme na jemno a přidáme ke špenátu.

Postupně přidáme ostatní suroviny - jogurt, cottage sýr (odlijeme přebytečnou syrovátku) a kopr (je na vás jestli čerstvý nebo ve slaném nálevu).

Jakmile jsou vejce uvařená, tak je schladíme, oloupeme, nakrájíme ( jednoduše tak, jak Vám přijdou pod ruku ) a přidáme je do salátu.


Posolíme himalájskou solí a vše pěkně zamícháme tak, aby se propojily všechny suroviny a chutě.

Dáme do lednice pořádně vychladit a podáváme s chlebem nebo čerstvě opečeným toustem.




Nechte si chutnat!

Žádné komentáře:

Okomentovat