6. července 2017

LUŠTÍME: Můj první časopis PUNTÍK

Novinka na trhu, která vyšla 30.6 2017 a je o ní zájem tak veliký, že se dle ohlasů shání docela komplikovaně a na mnoha místech není vůbec k sehnání.




Klaudinku žádné časopisy zatím nezajímaly ale jakmile jsem viděla na Facebooku u Venduly Hegerové soutěž o jednoho Puntíka, tak jsem si říkala, že ten musíme vyzkoušet a rovnou tím také zahájíme Klaudinčino časopisové období.

Zalíbil se mi hned na první pohled taky proto, že Dino a Saura jsou zrovna ilustrací právě Venduly, kterou mám jako ilustrátorku moc ráda a jsem pěkná vostuda, že od ní ještě doma nic nemám (jen půjčované z knihovny).

Puntíka manžel koupil na poště a Klaudinka se na něj hned chtěla vrhnout. Byla jsem překvapená z jejího nadšení, protože o takové věci zatím neprojevila vůbec žádný zájem a doufám, že jí to vydrží a v Puntíkovi budeme pokračovat i nadále :-)

Velkou a zároveň i hlavní výhodu na tomto časopise vidím v tom, že je celý z pevného čtvrtkového papíru, což je opravdu paráda a s menšími dětmi dost potřeba.

Toto letní číslo na červenec - srpen 2017 obsahuje navíc pexeso s Lízou a Pupíkem, které jsme si museli na přání Klaudinky vystřihnout jako první a pravidelně hrajeme.




Časopis je plný aktivit hned od první stránky a Puntík je opravdu vtipný kamarád, který čtenáře provází v celém časopise, protože ho musí průběžně hledat.

Celé první číslo si můžete prohlédnout v tomto videu:




A CO MĚ TEDY ZAUJALO?

Hodně mě zaujaly omalovánky Dina a Saury, které jsou označeny barevnými puntíky jako pomůcka pro určení barev. Ty mám sto chutí si vymalovat sama ... hahaha! Takový typ omalovánek jsem jako malá milovala ze všeho nejvíc :-)




Na omalovánky navazuje moc hezká oboustranná srandovní záložka do knížky také s Dinem a Saurou. Tu bych pro jistotu ještě zalaminovala, aby se zvýšila její odolnost a nezničila se.

Z druhé strany omalovánek je krátká vtipná básnička navazující na záložku, do které se doplňují slova podle obrázků. I z toho jsem nadšená, protože přesně tento typ čtení miluju od mala stejně jako ty omalovánky výše :-)




Moc se mi líbí, že je tam tip na zdravý recept, který si děti mohou s pomocí Dina a Saury připravit.

Parádní je i dvoustrana, kde se hledají nesmysly a zakutálené míče. Klaudinka má totiž tento typ hledaček nejradši  (po mamince), takže jsme nadšené obě dvě a vyprávíme si u toho i různé příběhy, které vyplývají ze situací na obrázcích.

Krásně vymyšlena je kouzelná prosvicující strana, kterou stačí dát proti oknu a v moři se najednou objeví mořské potvory - mořský koník, medůza, chobotnice a krab. Z toho je Klaudinka doslova odvařená :-D




Další, co se mi moc líbí, je aktivita Hrajeme si na rybáře. Můžete si vystřihnout krásné oboustranné obrázky mořských živočichů, na kterých se mi líbí hlavně to, že jsou realisticky namalované - žádná animace. Po vystřihnutí se připevní háček a vzhůru na rybaření. Tuto aktivitu bych taky radši pojistila laminací pro zvýšení odolnonosti.

A taky v něm najdete Puntíkovy nápady - tipy na DIY tvorbu vhodnou na procvičování jemné motoriky, logického myšlení, barev, tvarů a písmenek. Líbí se mi tip na kolíčkovou aktivitu s oblečením, které se vystřihne a pověsí třeba na gumu navlečenou na víku od krabice.


Závěrem přiznávám, že jsem z časopisu nadšená snad víc, než Klaudinka :-D Prohlížím si ho neustále dokola. Je opravdu moc povedený a doufám, že si stejnou úroveň udrží i s dalšími čísly, kterých se už teď nemůžu dočkat. První číslo nasadilo opravdu vysokou laťku.

Časopis můžete sledovat také na oficiálním webu https://www.casopispuntik.cz/

Cena 25Kč

1 komentář:

  1. Tak jsme si zaplatili rocni predplatne. Doufam, ze maly bude spokojeny (a ja tez) :-D

    OdpovědětVymazat