Tento recept je velmi oblíbený a to jak u dospělých tak u dětí.
Jsou opravdu jednoduché a rychlé, takže když budete potřebovat něco honem rychle upéct, budou zaručeně výbornou volbou! Mají velký úspěch u všech :-) Těsto je navíc multifunkční a vláčné, takže si do něj můžete doslova naházet vše, co Vám chutná.
Jsou opravdu jednoduché a rychlé, takže když budete potřebovat něco honem rychle upéct, budou zaručeně výbornou volbou! Mají velký úspěch u všech :-) Těsto je navíc multifunkční a vláčné, takže si do něj můžete doslova naházet vše, co Vám chutná.
SUROVINY
2 hrnky špaldové mouky (Lídl - na koláče a sušenky)
1 hrnek jemných ovesných vloček
1/2 hrnku cukru (třtinového, kokosového, panely)
3/4 hrnku oleje (rozpuštěného másla)
3/4 hrnku plnotučného mléka (rostlinného mléka)
3 větší nahrubo nastrouhaná jablka
3 vejce
4 lžičky skořice
2 lžičky chia semínek
1 prášek do pečiva
POSTUP
Všechno, kromě nastrouhaných jablek, pořádně šlehačem smícháme dohromady.
Pak přimícháme vařečkou nastrouhaná jablka. Je to opravdu tekuté těsto, takže se nelekejte.
Pak přimícháme vařečkou nastrouhaná jablka. Je to opravdu tekuté těsto, takže se nelekejte.
Vymažeme a vysypeme si větší plech, na který těsto vlijeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě (cca 165°) přibližně půl hodiny. Doporučuji podávat se zakysanou smetanou. Ta u toho opravdu nesmí chybět, bez ní to totiž neni vůbec ono :-)
Tímto receptem jsem se inspirovala na webu varilamysicka.cz jen jsem si ho upravidla dle svého.
Dobrou chuť!
Dlouho jsme ji doma jedli samotnou. Pak jsem si řekla, že to s tou zakysankou tedy prubnem :-D A od té doby nejíme jinak :-)))
OdpovědětVymazat