23. července 2017

PEČEME: Hrnkové řezy s ovesnými vločkami a jablky

Tento recept je velmi oblíbený a to jak u dospělých tak u dětí.
Jsou opravdu jednoduché a rychlé, takže když budete potřebovat něco honem rychle upéct, budou zaručeně výbornou volbou! Mají velký úspěch u všech :-) Těsto je navíc multifunkční a vláčné, takže si do něj můžete doslova naházet vše, co Vám chutná.


SUROVINY

2 hrnky špaldové mouky (Lídl - na koláče a sušenky)
1 hrnek jemných ovesných vloček
1/2 hrnku cukru (třtinového, kokosového, panely)
3/4 hrnku oleje (rozpuštěného másla)
3/4 hrnku plnotučného mléka (rostlinného mléka)
3 větší nahrubo nastrouhaná jablka
3 vejce
4 lžičky skořice
2 lžičky chia semínek
1 prášek do pečiva


POSTUP

Všechno, kromě nastrouhaných jablek, pořádně šlehačem smícháme dohromady.
Pak přimícháme vařečkou nastrouhaná jablka. Je to opravdu tekuté těsto, takže se nelekejte.
Vymažeme a vysypeme si větší plech, na který těsto vlijeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě (cca 165°) přibližně půl hodiny. Doporučuji podávat se zakysanou smetanou. Ta u toho opravdu nesmí chybět, bez ní to totiž neni vůbec ono :-)




Tímto receptem jsem se inspirovala na webu varilamysicka.cz jen jsem si ho upravidla dle svého.

Dobrou chuť!

1 komentář:

  1. Dlouho jsme ji doma jedli samotnou. Pak jsem si řekla, že to s tou zakysankou tedy prubnem :-D A od té doby nejíme jinak :-)))

    OdpovědětVymazat