2. července 2017

PEČEME: Quiche se špenátem a brokolicí

Quiche jsme si zamilovali hlavně jako výborné obědy nebo večeře v parních letních dnech. Dají se jíst jak studené, tak i teplé a zamiluje si je snad každý hlavně proto, že jsou tak snadné, rychlé a dají se nakombinovat různými způsoby dle chuti.

Tato zelená kombinace je skvělá pro ty, kteří třeba nemají rádi brokolici jako takovou. V této verzi musí zachutnat opravdu každému.

U nás se po něm pravidelně jen zapráší.

TĚSTO

250g špaldové mouky (Lídl - ta na koláče a sušenky)
125g změklého másla
1 celé vejce
1/2 lžičky růžové himalájské soli

SMĚS

250g brokolice
250g listového špenátu
200ml smetany na vaření
2 celá vejce
plátkový sýr

POSTUP

Z první části surovin vypracujeme těsto a dáme ho na hodinu odpočinout do lednice. Mezitím vložíme do parního hrnce brokolici (natrhanou na růžičky) se špenátem a paříme přibližně 20 minut, hezky do měkka. 

Smícháním smetany a vajec si připravíme směs, kterou quiche nakonec zalijeme. Nezapomeneme si předehřát troubu na 200°C. 

Odpočinuté těsto prohněteme a vyložíme s ním koláčovou formu (použila jsem silikon). Těsto propícháme vidličkou, aby z něj lépe unikala pára, a dáme ho péct na 10-15 minut. Po předpečení na něj vyskládáme brokolici se špenátem, zalijeme směsí smetany a vajec, vyskládáme plátky sýra a dáme péct na 200°C hezky dozlatova.




Přeji dobrou chuť!

2 komentáře: