8. července 2017

POUŽÍVÁME: Laminovačka United Office

Laminovačka je věc, bez který bych už asi nemohla fungovat :-D Je naší pravou rukou a tak moc jsem si na ní zvykla, že bez ní už opravdu nemůžu být.




Pořizovali jsme jí v Lídlu zhruba před 5 lety, takže ještě v "bezdětné" době a už tehdy jsme jí dost využívali na věci, u kterých jsme chtěli zvýšit odolnost. Například manžel si laminoval texty do práce, když ještě pracoval u Family Frost a já si laminovala vizitky, které jsem posílala s objednávkami v době, kdy jsem vyráběla bižuterii. Dobré je laminovat třeba i recepty, které si vytisknete a chcete založit.




S příchodem dětí začala být využívána mnohem víc. Internet je plný různých aktivit ke stažení a následnému zalaminování. Nejlepší studnicí nápadů a inspirace je můj oblíbený Pinterest, na který se určitě doporučuji zaregistrovat. Je neuvěřitelně návykový! :-D

Ráda také laminuji různé druhy aktivit pro děti mých kamarádek :-)


VÝHODY
  • Vejde se do každé domácnosti
  • Snadná a rychlá manipulace
  • Zvýšení odolnosti vytisknutých věcí
  • Lepší vzhled vytisknutých věcí
  • Dají se laminovat i čtvrtky
  • Možnost laminace za studena i tepla

NEGATIVA
  • Časem se řezačka obrousí a začne papír docela žvejkat 



Usnadňuje domácí tvorbu aktivit nebo výrobu dárků. Díky laminaci jsou vyrobené pomůcky či dárky odolnější, otíratelné a víc vydrží. 

Umožňuje dva druhy laminování - laminaci za studena a za tepla. Rozdíl mezi nimi je takový, že na studenou laminaci se používají samolepící laminovací folie, které se k sobě přilepí ale na laminaci za tepla se k sobě folie doslova přitaví. My používáme jen laminaci za tepla.

Pokud laminuji aktivity, které budou hodně stříhané, tak je laminovačkou projedu dvakrát a po rozstříhání pro jistotu ještě jednou, abych měla jistotu, že se mi nerozjedou.




K laminovačce patří i řezačka, která je ale za ta léta už poměrně otupená, takže nůžky to jistí. Řezačka slouží zároveň také jako "opěrka" papíru při laminování.




Laminovací fólie kupujeme hlavně v Lídlu v různých formátech. Bývají tam cenově výhodné a jsme s nimi spokojeni.

Tato laminovačka je starší verzí, kterou Lídl nabízel. Poslední roky potkávám novější verzi od stejné značky ale věřím, že bude stejně kvalitní jako je tato :-)

2 komentáře:

  1. Karol, poradite mi prosim? pokukuju po laminovacce v Lidlu, maji dva druhy, jednu s tou rezackou a druhou bez...nevim, kterou vzit, vyuziva se hodne ta rezacka nebo staci i misto ni jen nuzky? dekuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řezačka se upřímně hodně rychle ztupí .. takže nůžky nebo kvalitní řezačku koupit bokem.

      Vymazat