14. července 2017

SVAČÍME: Tuňákovka

Pomazánky se pro letní horké dny hodí skvěle ať už na svačinu nebo ke studené večeři. A i když poslední dny počasí slunečné dny moc nepřeje, tak jsou prázdniny a komu by se chtělo stát dlouho v kuchyni, že?

Co se ryb týče, tak by se měly jíst ideálně 1x týdně ale spousta lidí to nedodržuje, tak to aspoň zkuste dohánět kvalitními "konzervami" - nejlépe ve vlastní šťávě, protože oleje většinou nebývají kvalitní.


SUROVINY

1 pomazánkové máslo (nebo domácí lučinu)
1 tuňák ve vlastní šťávě
1 malá cibule
2 vejce
špetka himalájské růžové soli


POSTUP
Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme je nadrobno. Cibuli též nakrájíme na drobno. Všechny přísady pečlivě smícháme ve větší míse a můžeme podávat nejlépe s čerstvým domácím chlebem.




Konkrétně této pomazánky bych se mohla doslova ujíst, tak doufám, že Vám bude chutnat stejně tak, jako chutná mně :-)
 

2 komentáře:

  1. Jestli mohu doporučit, k této pomazánce se skvěle hodí kukuřice (čerstvá, mražená, příp. plechovka). S manželem to zbožňujeme (já teda nedávám vejce, ale hned zkusíme s vajíčkem) :-) Díky

    OdpovědětVymazat
  2. Tisicere diky za super jednoduchy recept, ja, varici antitalent ho velmi oceni ! Zitra se na pomazanku vrhnu. Celkove uz se dlouhou dobu dokopavam k pomazankam, protoze stale dokola jedeme syr - sunka a pokud si chceme doprat kvalitni syr a sunku, leze to do penez....

    OdpovědětVymazat