7. července 2017

ZA VÝLETEM: Rozhledna Krásenka nad obcí Krásno

Rozhledna Krásenka se nachází na Krásenském vrchu nad obcí Krásno a vedou na ní 3 různé trasy.




Vyrazili jsme ze Sokolova a zastavili u prvního ukazatele, na který jsme narazili. Zaparkovali jsme na menším plácku, přešli silnici a vydali jsme se po cestěm která nás vedla příjemnou nenáročnou procházkou po travnaté louce až k rozhledně. Kolem lítalo spousta motýlů, takže byla Klaudinka nadšená a vesele za nimi běhala.






Tato trasa je vhodná pro ty nejmenší dětí ale také pro ty nejstarší dospělé. Na trase nejsou žádné překážky a jde se jako po másle, takže je vhodná i pro kočárky.


Malá Klaudinka :-)

Rozhledna Krásenka je opravdu krásnou mohutnou stavbou spirálovitého tvaru, z které číší zvláštní energie. Měří 25 metrů, na vrchol vede 120 schodů a vypadá jako z pohádky o zakleté princezně. 

Navržena byla krásenským sochařem a dokonce je označena za jednu z nejpodivnějších rozhleden v naší republice. Při jejím návrhu se údajně inspirovali legendární Babylonskou věží.






Na vršku rozhledny jsou pro lepší orientaci a informace umístěny tabulky s popisem a vyobrazením.




U rozhledny se nachází dřevěný altánek, kde se dá pobýt a posvačit nebo pokud budete mít chuť opéct si pár buřtů, je tam i ohniště pro tuto příležitost.




Krásenka je volně přístupná, neplatí se na ní žádné vstupné a neni omezena otevírací dobou.Oproti jiným rozhlednám je krásně schovaná v lese a hlavně ve stínu. Je proto skvělou volbou, když se chcete s rodinou někam schovat v parních letních dnech. 

Žádné komentáře:

Okomentovat