3. července 2017

HRAJEME SI: Aktivity s vodolepkami

Vodolepky jsou jednou ze základních "hraček" v naší domácnosti a stále na ně nedáme dopustit. 

Když Klaudince padlo půl roku, začaly jsme chodit na kurz plavání (o kurzu plavání časem napíšu samostatný článek), kde s vodolepkami děti pracují a využívají je jako pomůcky.

Klaudinka si je zamilovala, tak jsme pořídili jednu sadu vodolepek přímo na kurzu a později jsem dokupovala ještě dopravní prostředky z internetu.

Teď co máme Sofinku, tak určitě budu pořizovat ještě jiné tvary. Vodolepek není totiž nikdy dost :-)

A jelikož patřily mezi opravdu oblíbené hračky, že jich měla několik Klaudinka i v kočárku, tak jsem neodolala a vytvořila parádní aktivitu. Inspirovala jsem se kolující fotkou na internetu, která mě zaujala natolik, že jsem se do tvoření okamžitě pustila. 

Je to aktivita, která nic nestojí a úspěch má obrovský :-)

CO SE TÍM DÍTĚ UČÍ

- Přiřazování stejného tvaru
- Přiřazování stejné barvy
- Pojmenování
- Barvy

CO BUDETE POTŘEBOVAT

- Sadu vodolepek
- Barevné fixy
- Čtvrtku A4
- Laminovací folii
- Laminovačku

Stačí jen chvilka klidu, když dítě usne nebo se samo zabaví. Vodolepky si na čtvrtku naskládáte tak, aby se vám tam vešlo ideálně 6 kousků a postupně je všechny obtáhnete stejně barevnou fixou.
Čtvrtku vložíte do laminovací folie a 2x jí projedete v laminovačce. Čtvrtka je silnější, tak ať se zalaminuje pořádně. Jednou by to nemuselo stačít a mohly by se odlupovat rohy.
Zalaminovanou čtvrtku jsem vložila asi na hodinu do tlustého atlasu, aby vychladla a vyrovnala se.


SADA ZVÍŘAT






SADA DOPRAVNÍCH PROSTŘEDKŮ






Už na první pohled je vidět, že jsou opravdu hodně hrané. V té době jsem s laminováním teprve začínala, tak se mi navíc podařilo zalaminovat i pár drobků :-D

Aktivita je vhodná pro děti zhruba od 1 roku ale můžete jí zkusit klidně i dříve, pokud uvidíte, že by to dítě už bavilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat